autovit.ro
B SECTIUNI

Cum să reduci riscul ca oglinzile laterale să îţi fie furate

În urmă cu 20 de ani, furturile auto înregistrau un număr alarmant de cazuri, datorită uşurinţei cu care hoţii reuşeau să pătrundă în maşini. Lipsa alarmelor şi a camerelor de supraveghere, alături de sistemele rudimentare de siguranţă ale maşinilor, ofereau hoţilor posibilitatea să spargă chiar şi mai multe maşini în aceeaşi noapte. Odată cu dezvoltarea sistemelor de securitate, numărul de furturi auto a scăzut considerabil. Astăzi, cea mai mare pradă a hoţilor de maşini sunt oglinzile laterale, iar printre păgubiţi se numără posesori de autoturisme din mai toate categoriile. Totuşi, există câteva moduri prin care ne putem asigura că riscul de a rămâne fără oglinzi este unul scăzut:

 

  1. Inscripţionează-ţi oglinzile cu numărul de înmatriculare

 

Nu se poate să nu fi văzut prin oraş maşini cu oglinzile laterale inscripţionate cu numărul de înmatriculare. Procedeul prin care se obţine acest lucru se numeşte sablare. Dacă ai crezut până acum că inscripţionarea oglinzilor este de fapt o lipire a unui autocolant pe suprafaţa acestora, lucrurile sunt totuşi mai complicate. Sablarea este un proces ireversibil prin care suprafaţa oglinzii se topeşte, aplicându-se apoi un strat de pudră specială. Este poate cea mai dezarmantă metodă împotriva hoţilor de oglinzi, întrucât refacerea luciului este un procedeu aproape imposibil, iar hoţii ştiu foarte bine că nimeni nu caută asemenea oglinzi.

 

2. Montează-ţi un sistem antifurt pentru oglinzi

 

Realizate din oţel inoxidabil, sistemele antifurt pentru oglinzi reprezintă o metodă la fel de sigură împotriva hoţilor. Dacă în cazul sablării, hoţii pot fura totuşi oglinzile doar pentru a-şi vărsa nervii pe faptul că nu le pot valorifica, în cazul acestor carcase de oţel accesul la oglinzi este mult dificil. Acest lucru se datorează faptului că sistemul antifurt este dotat cu un numar de cleme, tot din oţel inoxidabil, ce se fixează chiar de carcasa oglinzii. Unde poţi găsi un astfel de sistem? Simplu! Caută rapid pe net cele mai bune oferte pentru piese auto! Compară foarte bine şi alege cea mai bună soluţie pentru bugetul tău.

 

3. Parchează maşina în locuri populate şi bine luminate

 

Ambiţia unui hoţ, atunci când îşi propune să fure ceva, nu trebuie pusă la îndoială. De foarte multe ori aceştia acţionează ziua în amiaza mare, în locuri populate, mizând tocmai pe faptul că nimeni nu s-ar aştepta la aşa ceva. Totuşi, cu cât încercăm mai mult să parcăm în locuri populate şi bine luminate pe timp de noapte, cu atât riscul ca oglinzile să ne dispară scade considerabil. Nu putem spune că alarmele sunt cel mai eficient aliat al nostru împotriva hoţilor de oglinzi, din cauza numărului mare de alarme false la care vom fi supuşi.

 

Iată câteva moduri prin care poţi spune că şansele ca oglinzile laterale să îţi dispară ar putea să scadă considerabil. Cele mai bune şi accesibile dintre metodele pe care le-ai citit mai sus sunt şablarea şi montarea unui sistem antifurt prin cleme. Dacă şablarea prespune un proces chimic prin care suprafaţa oglinzii este supusă unui număr de tratamente, montarea sistemului antifurt durează aproximativ 30 de minute.

 

Dacă vrei să optezi pentru cea de-a treia variantă, parchează întotdeauna în garaj (acolo unde este cazul), sau în locuri populate şi bine luminate. Încă un sfat de care poţi ţine cont, în cazul în care varianta 3 îţi surâde: parchează întotdeauna în faţa unui punct comercial cu sistem de supraveghere non-stop.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)