autovit.ro
B SECTIUNI

Cum să-ți pregătești anvelopele pentru vacanța de vară

Anvelopele mașinii tale trebuie să beneficieze de atenție nu doar iarna, ci și vara, mai ales dacă urmează să pleci în concediu și vrei să ai parte de distracție în siguranță. Prin urmare, înainte de vacanță, fă o vizită la un service și asigură-te că, la fel ca alte piese auto esențiale de pe mașina ta, anvelopele au parte de atenție maximă din partea mecanicilor.   

Autovit.ro îți arată cum ar trebui să îți pregătești anvelopele pentru concediul pe care l-ai planificat în perioada următoare, astfel încât să nu ai bătăi de cap pe durata sejurului.

Atenție la uzură

O anvelopă aflată în stare accentuată de uzură afectează în mod direct frânarea, virarea și accelerarea mașinii. Așadar, este important să verifici periodic anvelopele tale. Orice anvelopă are un marcaj special, care îți semnalează gradul de uzură. Astfel, vei ști când ești în siguranță și când nu. Dacă semnul de uzură de pe anvelopă indică o valoare mai mică de 2 mm, ar fi indicat să schimbi anvelopa, chiar dacă limita legală este de 1,6 mm. Anvelopele ar fi bine să fie înlocuite și în condițiile în care prezintă semne de îmbătrânire, nu doar când sunt uzate din cauza rulării excesive pe carosabil. Specialiștii recomandă ca să ai pe aceeași osie a mașinii anvelope cu un grad similar de uzură. Mai mult, optează să schimbi anvelopele și dacă prezintă anumite deformări care ar putea să afecteze siguranța mașinii și, implicit, a pasagerilor.

Verifică presiunea

O presiune corectă în anvelope reprezintă garanția unui drum fără peripeții, indiferent dacă pleci la mare sau la munte. În condițiile în care vrei să cunoști valorile exacte de presiune din anvelope pentru mașina ta, consultă cartea autovehiculului sau montantul central. Nu uita că anvelopele din față au o presiune diferită față de cele din spate. Totodată, dacă verifici nivelul presiunii la service, în momentul în care analizezi și starea celorlalte piese auto, ia în calcul că va trebui să modifici presiunea anvelopelor după ce vei urca în mașină toate bagajele pentru concediu.

Jantele deteriorate dăunează anvelopelor

 

Orice problemă pe care o are o jantă poate afecta automat și anvelopa aferentă. Astfel, ar fi bine să te asiguri că jantele mașinii tale nu sunt deformate, nu au fost „mâncate” de rugină și că respectă dimensiunile specificate în cartea autoturismului. În plus, verifică dacă anvelopele au fost tratate cu o soluție specială pentru etanșeizare când au fost montate pe jante. În caz contrar, există riscul ca anvelopele să „piardă” aer.

Pe platforma Autovit poți cere oferte pentru piese auto de calitate, de la oglinzi, jante și faruri, până la aripi, capote și injectoare.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)