autovit.ro
B SECTIUNI

Cum vi se pare Renault Megane Sedan?

Un model care de cativa ani nu se mai afla in fabricatie, Renault Megane Sedan detine si acum o pozitie onoranta in topul celor mai bine vandute autoturisme de familie la mana a doua. Dar care sunt avantajele si dezavantajele acestui model foarte popular in randul clientelei romane?

Lansata in cursul anului 2003 si comercializata pana in anul 2009, versiunea in trei volume creata pe baza compactei Megane a fost in acea perioada cel mai apreciat autoturism de familie de pe piata auto din Romania. Astfel se explica numarul consistent de exemplare disponibile pe piata auto second hand nationala, insa nu trebuie omis ca la acest volum au contribuit si importurile individuale de pe alte piete europene.

Din raportarile utilizatorilor reiese ca raportul calitate-echipare-pret de achizitie este un factor determinant care influenteaza decizia de cumparare, iar cei care au optat pentru un astfel de autoturism au observat ca in timp berlina nu a generat costuri exagerate de mentenanta ori exploatare. De asemenea Renault Megane Sedan mai atrage prin confortul oferit in habitaclu, fiabilitatea onoranta, pretul de achizitie corect si costurile moderate de exploatare, argumente esentiale pentru clientela tipica acestui segment auto.

Posesorii s-au mai declarat multumiti de siguranta la bord, portbagajul impresionant pentru aceasta clasa, propulsoarele economice, precum si multitudinea spatiilor de depozitare pentru obiectele de mici dimensiuni.

In timp au fost semnalate anumite anomalii in exploatare precum uzura neregulata a anvelopelor spate si chiar un zgomot persistent al suspensiei la trecerea peste denivelari. De asemenea exemplarele rulate peste medie pe drumuri deteriorate pot acuza vibratii in coloana de directie. Tot la acest capitol au mai fost semnalate exfolieri ale materialelor din plastic expuse uzurii prelungite, mai ales de pe portiere, insa per total remedierea acestor anomalii nu implica un efort major asupra bugetului familiei.

Voi ce calificativ acordati lui Renault Megane Sedan? Considerati ca merita cumpararea unui astfel de autoturism la mana a doua?

45 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)