autovit.ro
B SECTIUNI

Automobile cu cutie automată în clasa compactă pentru un buget de 7.000 de euro

În ultimii ani, cutiile automate au început să fie din ce în ce mai performante și lumea le preferă, mai ales pentru a face traficul aglomerat din oraș mai suportabil. Oricine ar vrea să renunțe la ambreiaj atunci când merge 10 km prin oraș doar cu treapta întâia și a doua. Mai jos am făcut o selecție pentru modele second hand fabricate după anul 2010, echipate cu transmisii automate, la un preț de sub 7.000 de euro.

 

În primul rând este foarte important să înțelegeți exact tipul de funcționare pentru cutiile automate moderne. Generic, toate sunt cutii automate, dar modul cum funcționează diferă radical în anumite cazuri. De aceea vă recomandăm să citiți articolul din acest link.

 

1. Peugeot 308

Compacta franceză poate fi achiziționată pentru mai puțin de 7.000 de euro în configurația cu motorul 1.6 HDI de 110 CP și o cutie roborizată cu 6 trepte. Dieselul este unul foarte economic, funcționează rafinat, iar 308 are un comportament sigur și plăcut pe șosea. Cutia automată are 6 trepte, dar funcționarea sa este destul de lentă și uneori poate deranja la trecerea de la o treaptă la alta, care se face cu un moment de întârziere, ca și cum ai ține apăsat ambreiajul mai mult la o cutie manuală. La valoare stabilită, un astfel de model poate fi găsit și cu anul de fabricație 2011, iar rulajul în jurul a 130.000 km.

 

2. Skoda Octavia

În aceleași criterii se încadrează Skoda Octavia. Cu anul de fabricație 2010-2011, compacta cehă poate fi achiziționată cu un rulaj de circa 160.000 km în configurația 1.6 TDI de 105 CP cu o cutie DSG. Aceasta funcționează pe principiul dublu ambreiaj, este foarte rapidă și este una dintre cele mai apreciate cutii automate de pe piață. Dieselul 1.6 TDI este foarte economic, însă este destul de moale la accelerații. Octavia este o compactă extrem de spațiosă și are un tren de rulare elastic, calități ce o propun ca o soluție de luat în seamnă pentru familiile cu nevoi ridicate de spațiu.

 

Renault Megane 20093. Renault Megane

În funcție de anul de fabricație și de rulaj, Megane poate fi găsit cu o cutie automată atât cu dieselul 1.5 dCI, cât și cu cel de cilindree mai mare 2.0 dCI. Dieselul mai mic este extrem de economic, însă nu poate avea pretenții dinamice. În schimb, 2.0 dCI funcționează plăcut, este mult mai vivace, dar în oraș poate avea valori de consum destul de ridicate, mai ales că transmisia automată aduce un consum mai mare. Cutia este una clasică, cu un convertizor de cuplu și trece fluent de la o treaptă la alta, fără însă să fie prea rapidă. Megane are un design plăcut, dar nu impresionează la capitolul spațiu interior, fiind destul de îngust, mai ales pe bancheta spate.

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)