autovit.ro
B SECTIUNI

Dacia Dokker Stepway și Dacia Lodgy Stepway – premierele românești pentru Salonul Auto de la Paris

Dacia a anunțat două premiere importante pentru această toamnă. Modelele Dokker și Lodgy vor primi variante Stepway ce vor fi prezentate în premieră la Salonul Auto de la Paris din luna octombrie, pentru ca apoi să ajungă în showroom-uri spre finalul anulului. Gama modelelor cu versiuni Stepway se extinde astfel la trei: Sandero, Dokker și Lodgy.

Inspirați de succesul modelului Dacia Sandero Stepway, oficialii grupului Dacia Renault au decis să extindă acest tip de versiuni cu look robust și pentru modelele Dokker și Lodgy. Noile Dokker Stepway și Lodgy Stepway vor fi prezentate în premieră la Salonul Auto de la Paris din luna octombrie a acestui an. Noile versiuni nu vor dispune de tracțiune integrală, dar se prezintă cu o serie de elemente estetice ce accentuează imaginea de automobile robuste și au rolul de a atrage clienți care nu ar fi ales altfel aceste modele. O primă caracteristică este culoarea albastru Azurlite ce a debutat pe modelul Sandero Stepway și care va putea fi comandată și noile versiuni Stepway ale modelelor Dokker și Lodgy. Apoi există scuturi cromate, protecții din plastic negre pentru evazările aripilor, ornamente pentru farurile de ceață și bare de plafon din metal de culoare închisă. Inscripția Stepway este adaugată la loc vizibil pe portierele din față, iar pentru a completa imaginea de model dur, Dacia a mai adăugat și un set special de jante exclusiv pentru noile versiuni Dokker Stepway și Lodgy Stepway.

Dacia_62028_global_enInterior

La interior au fost operate o serie de modificări și adăugiri pentru a completa caracterul cross al noilor modele. Au apărut inserții în culoarea caroseriei pe bord, dar și o tapițerie specială pentru scaune ce iese în evidență prin broderia Stepway de pe spătarul scaunelor. La capitolul dotări, primele imagini ne arată că atât Dokker cât și Lodgy Stepway beneficiză de toate echipările specifice modelelor Dacia de ultimă generație inclusiv sistemul Media Nav ce grupează sistemul de navigație, pe cel audio, dar și conexiunea cu telefonul mobil. Ca și până acum, Dokker va oferi cinci locuri, în timp ce Lodgy poate transporta șapte pasageri.

Motorizări

Dacia Lodgy Stepway va fi disponibilă în două variante de motorizare pe benzină: TCe de 115 CP și 1,6 MPI de 85 CP ambele motoare fiind asociate cu cutii de viteze manuale cu cinci trepte. Pentru amatorii de diesel, Lodgy Stepway vine echipată cu propulsorul 1.5 dCi în două variante de putere: 90 sau 110 CP. În ceea ce privește modelul Dacia Dokker Stepway acesta va dispune de o singură motorizare pe benzină și anume motorul turbo de 1.2 litri TCe de 115 CP. La capitolul diesel, viitorii clienți vor putea alege Dokker Stepway cu motorul 1.5 dCi în varianta de 75 CP sau în cea de 90 CP.

Comercializarea acestor modele va începe în ultima parte a anului, iar prețurile vor fi comunicate cel mai probabil luna viitoare imediat după debutul oficial de la Salonul Auto de la Paris.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)