autovit.ro
B SECTIUNI

Dacia este pe locul trei în topul fiabilității din Marea Britanie

Dacia nu mai este o surpriză nici măcar pentru europeni. După ce a cucerit topurile din Franța sau din Germania, marca de la Mioveni a intrat și pe piața din Anglia. A făcut-o mai târziu pentru că circulația pe partea stângă a drumului a a impus o serie de modificări. Însă, din momentul intrării în UK, Dacia a cunoscut o creștere impresionantă, de la lună la lună, a vânzărilor. Însă povestea de succes nu se termină aici, deoarece Dacia apare acum pe podiumul unui top referitor la fiabilitate.

Poate părea greu de crezut, mai ales că Dacia este de multe ori criticată chiar la noi pentru fiabilitatea slabă, dar englezii sunt de altă părere. Conform unui studiu realizat de cunoscuta revistă Auto Express, Dacia se poziționează pe locul al treilea. Studiul este efectual anual și se numește Driver Power și are la bază informațiile provenite de la circa 50.000 de automobiliști din Marea Britanie. Aceștia sunt întrebați despre mai mulți factori care țin de posesia unei mașini, dar unul dintre cei mai importanți ține de fiabilitatea în exploatare. Pentru anul 2016, topul a adus o serie de surprize extrem de interesante.

Poate nu mai este o surpriză, dar principalii constructori auto din Japonia sunt în Top 10. Printre ei enumerăm Lexus, Toyota, Honda, Mazda, sau Subaru. Totuși, în Top 3 avem două surprize majore. Prima este reprezentată de marca de pe prima poziție, Tesla. Apoi, după Lexus, care se poziționează pe doi, avem Dacia, care ocupă ultima treaptă a podiumului. Dacia ne arată că o mașină accesibilă nu trebuie neapărat să facă rabat de la fiabilitate, lucru pe care clienții britanici l-au apreciat cel mai mult. Iată mai jos topul cu primele 10 mărci în funcție de fiabilitate.

  • Tesla – 97.54%
  • Lexus – 97.25%
  • Dacia – 96.45%
  • Toyota – 95.03%
  • Honda – 94.61%
  • Mazda – 94.58%
  • Suzuki – 94.36%
  • Skoda – 94.35%
  • Subaru – 94.32%
  • Kia – 94.17%

New-Dacia-Duster-EMBARGO-10h00-UK-Time-290916-5

Este foarte interesant faptul că Dacia reușește să acceadă într-un top dominat de constructori cu renume în ceea ce privește fiabilitate, iar asta este și mai impresionant dacă ținem cont că Dacia este o marcă relativ tânără pentru piața din Marea Britanie. Ca idee, pe ultimul loc al clasamentului s-a poziționat Mini, o marcă pe care britanicii ar trebui s-o iubească și să voteze măcar din suflet. Acesta este un exemplu în faptul că topul reprezintă o lovitură de imagine importantă pentru Dacia și poate impulsiona și mai mult vânzările din Regat.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)