autovit.ro
B SECTIUNI

Dacia lansează modelul Duster echipat cu cutie de viteze automată EDC și seria limitată Explorer

Dacia mărește gama de versiuni pentru modelul Duster. Clienții pot opta acum pentru o versiune echipată cu cutie automată cu două ambreiaje EDC sau pentru noua serie limitată numită Explorer.

Pentru prima dată, Dacia include în oferta modelului Duster o versiune echipată cu cutie de viteze automată. Cutia EDC (Efficient Dual Clutch) cu șase trepte este disponibilă împreună cu motorizarea 1.5 dCi de 110 CP. Cutia EDC folosește două ambreiaje, sistem ce reduce substanțial timpii necesari schimării automate de treaptă. Tehnologia este similară cu cea folosită de grupul Volkswagen pentru cutiile de viteze automte DSG. Dacia Duster EDC

Versiunea Duster 1.5 dCi 110 CP cu cutie automată EDC are și sistem Start-Stop ce permite oprirea motorului atunci când mașina staționează, limitând astfel emisiile poluante.

Versiunile Duster echipate cu cutia de viteze automată EDC constă cu 1.300 euro mai mult față de versiuniile cu cutie manuală.

Duster Explorer EDC_4

Pe lângă noul Duster EDC, gama Dacia se extinde în această primăvară și cu o nouă serie limitată. Numită Explorer, aceast nivel de echipare este disponibil pe modelele Sandero, Logan MCV, Dokker, Lodgy și Duster.

La exterior, gama Explorer se remarcă prin noile nuanțe propuse: Gris Islande și Orange Ocre (aceasta din urmă disponibilă doar pe modelul Sandero) dar și prin jantele specifice, de 16 inch.

Interiorul beneficiază, la rândul său, de o serie de elemente menite să dea un plus de personalitate noii serii limitate. Se remarcă conturul în culoarea cuprului pentru consola centrale și aeratoare, dar și tapițeria specifică și noile covorașe din material textil. Toate modelele Explorer dispun de sistemul Media Nav cu ecran de 7 inch.

Atât modelul Duster 4×2 EDC, cât și noua serie limitată Explorer pot fi comandate în întreaga rețea Dacia începând cu această săptămână.

Duster Explorer EDC_5

Prețurile pentru noile versiuni variază între 11.200 euro (TVA inclus) pentru modelul Sandero Explorer echipat cu motorul 0.9 TCe de 90 CP și 15.450 euro pentru modelul Lodgy Explorer 1.5 dCI 110 CP.

În cazul gamei Duster, noua versiune Laureate 4×2 EDC 1.5 dCI 110 CP este disponibilă la un preț de 16.550 euro. Versiunea Duster 4×2 Explorer echipată cu transmisia EDC poate fi comandată la un preț de 17.700 Euro (TVA inclus).

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)