autovit.ro
B SECTIUNI

Dacia pregătește un Duster cu șapte locuri, destinat familiilor numeroase

Finalul lui 2017 va aduce pe piață a doua generaţie de Dacia Duster. Acest model va avea o caroserie mai lungă, însă elementul cel mai important este reprezentat de faptul că va avea configurație de șapte locuri. Surse apropiate producătorului de la Mioveni au oferit detalii și despre design. Va exista o versiune cu temă urbană, dar și una destinată amatorilor de off-road.

 

Noul Dacia Duster va fi mai lung decât actuala generație, caroseria și ampatamentul fiind modificate cu scopul de a face loc pentru șapte pasageri. Vor exista două versiuni, una cu cinci locuri și alta cu șapte locuri, dar ambele vor avea caroseriile identice, spre deosebire de Nissan Qashqai și Nissan Qashqai +2, care au atacat piața cu o versiune mai scurtă și alta mai lungă.

 

Faptul că Dacia Duster va avea versiuni diferite pentru mediul urban si pentru off-road nu reprezintă tocmai o noutate. Această situație a mai fost întâlnită și la Skoda Yeti. Varianta pentru off road va avea mai mult plastic negru, nevopsit, pentru a nu se zgâria în aventurile petrecute în teren accidentat, în timp ce versiunea “pentru oraș” va beneficia de mai multe elemente ale caroseriei vopsite.

 

Duster cu șapte locuri nu este singurul model cu care Dacia încearcă să uimească piața în acest an. La începutul lunii mai, producătorul român de automobile a lansat primul SUV dotat cu o cutie automată. A fost pasul prin care mașina românească a dovedit că a făcut pasul spre epoca modernă a automobilismului. Cutia automată va fi disponibilă inclusiv la Dusterul cu șapte locuri, prețul de achizitie pentru acest model cifrându-se în jurul sumei de 18.000 de euro, cu tot cu TVA.

 

În România încă există o reticență exagerată în ceea ce privește automobilele având cutie automată. Din acest motiv este bine să enumerăm avantajele pe care le ofera Dacia Duster celor ce aleg un astfel de automobil.

Beneficii oferite de Dacia Duster

  • Cutia automată este disponibilă pe motorizarea 1.5 dCI 109 CP, asociată cu sistemul Stop & Start. Acest lucru înseamnă că veți avea parte de un consum mic, cu care grupul francez Renault, cel care deține marca Dacia, și-a obișnuit clienții în ultimii ani.
  • Datorită intervalului scurt de acţionare a ambreiajului, cuplul este transmis fără întrerupere, ceea ce asigură o schimbare a vitezelor bună şi un confort deosebit pentru şofer.
  • Prin optimizarea algoritmului de schimbare a vitezelor, noul model reuşeşte să ofere un nivel scăzut al emisiilor de CO2.

 

În cazul în care Dacia Duster nu vi se pare o mașină suficient de puternică, atunci țineți cont de faptul că cei care au testat modelul cu 109 CP mărturisesc că sistemul de propulsie, chiar dacă este un pic cam zgomotos, impresionează nu doar pe șosea, ci și pe teren accidentat.

 

Din păcate, cutia de viteze automată nu este configurată să funcționeze cu tracțiune integrală, astfel încât singura versiune disponibilă este doar tracțiunea pe față. Cei mai mari critici ai celor de la Dacia numesc asta ca fiind o rușine, însă pentru cei care văd în Duster doar o mașină de familie alegerea este una demnă de respectul celor mai pretențioși șoferi.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)