autovit.ro
B SECTIUNI

Dacia a prezentat informații complete și fotografii cu interiorul pentru noul Duster

Înainte de Salonul Auto de la Frankfurt, Dacia a prezentat deja fotografii oficiale cu noul Duster, dar fără să arate interiorul despre care a menționat că a fost reinventat și fără să ofere informații despre motorizări alte schimbări aduse de cea de-a doua generație. Însă, în cadrul salonului german, Dacia a dezvăluit toate secretele noului Duster. Iată tot ceea ce este nou.

 

Despre exteriorul mult mai îndrăzneț am vorbit deja în articolul din linkul de mai sus, iar acum ne îndreptăm atenția mai mult spre interior. Planșa de bord a fost complet redesenată, o atenție deosebită fiind acordată ergonomiei mai bune. De asemenea, scaunele au fost complet revizuite, oferind un plus de confort  și o mai bună susținere laterală, iar materialele, calitatea finisării și a asamblărilor au fost și ele îmbunătățite. Impresia de calitate a habitaclului este perceptibilă de îndată ce te instalezi în interior.

Noul Duster propune totodată o serie de echipamente inedite în gama Dacia, îndelung cerute de clienți: sistem “multiview camera”, senzor de depășire în unghiul mort, airbag-uri cortină, sistem de climatizare automată, card de acces fără cheie și sistem de activare automată a farurilor.

Printre cele mai importante schimbări de la interior trebuie să menționăm fațada centrală a planșei de bord care include un ecran MediaNav Evolution poziționat mai sus, accesibil și ușor lizibil. Butoanele de comandă sunt dispuse sub forma unei claviaturi, dând astfel o notă modernă habitaclului. Un alt plus este adus de volanul reglabil în înălțime (40 mm) și în adâncime (50 mm), permițând astfel șoferului să își ajusteze cea mai bună poziție de condus. Nivelele superioare de echipare beneficiază de un volan îmbrăcat în material Soft Feel foarte rezistent și în același timp mai moale și mai plăcut la atingere.

Scaune au primit și ele un tratament special. Ele dispun de o nouă armătură și beneficiază de o spumă mai densă, asigurând o mai bună susținere laterală și o durabilitate superioară. Lungimea șezutului a fost mărită cu 20 mm, scaunele dispun de tetiere noi, reglabile, iar scaunul șoferului dispune de acum de o cotieră, de reglaj lombar și de un nou mecanism de reglare pe înălțime (60 mm). Noul Duster dispune de un portbagaj cu un volum echivalent cu cel al predecesorului său: 445 litri  în versiunea 4X2 și 376 litri  în versiunea 4X4.

Noul Duster păstrează capacitățile offroad care au făcut succesul primei generații. Deși vizual afișează o alură mai impozantă, noul Duster nu se îndepărtează de dimensiunile predecesorului său având 4,3 m lungime și 1,8 m lățime. Gardă la sol este de 210 mm, unghiul de atac apropiat este de 30° și cel de degajare este de 33°, valori foarte bune pentru acest segment.

În materie de motorizări noul Duster este echipat cu motoarele pe benzină SCe 115 (în versiunea 4X2) și TCe 125 (în versiunile 4X2 și 4X4) asociate cu o cutie de viteze manuală.

În ceea ce privește oferta diesel, modelul propune motorul dCi 90 CP în versiunea 4X2 și dCi 110 CP în versiunile 4X2 și 4X4, combinate cu o cutie de viteze manuală. Motorul dCi 110  CP (în cazul versiunii 4X2) poate fi echipat cu transmisia automată cu dublu ambreiaj EDC.

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)