autovit.ro
B SECTIUNI

Dragobetele ei de masina!

Hai sa incercam sa facem un efort colectiv. Eu, de exemplu, ma tot gandesc daca inainte de ’90 am auzit VREODATA despre acest Dragobete sau nu…si marturisesc, sincer, ca NICIODATA!
Din punctul meu de vedere este exact ca in cazul covrigariilor PETRU, care se lauda, mai nou, ca exista de prin anii ’30, dar nimeni dintre cei intrebati de mine nu-si aduce aminte sa fi auzit de covrigii lui Petru pe cand era pusti.

Ma rog, nu conteaza foarte mult.

Ceea ce conteaza, insa, este ca in vremurile in care petrucovrigii nu erau deranjati de patiseriile PAUL, dragobetii traiau linistiti prin codri fara presiunea marketing-ului capitalist al valentinului, industria auto producea o gama larga de masini.
Intrebarea care se pune este: care masina din perioada respectiva va declansa “sentimente dragobetice”, care va pasiona, pe care ati fi condus-o cu cel mai mult drag?

“Senzationalul” monovolum TV (de la Tudor Vladimirescu, pe bune!), adevarat precursor al Espace-ului, cel care la deal mergea cu 30km/h, pe plat cu 50 iar la vale in functie de cat de prost functionau franele in ziua respectiva…

Simpatica Dacie 1100, cu deliciosul zgomot pe care il scotea si transmisia spate care putea sa-produca bucurii precursoare driftului actual, daca nimereai pe un tapsan alunecos?

Minusculul si aruncatul in derizoriu Lastun, care a dovedit de pe atunci ca viitorul apartine masinilor mici si foarte mici? Pacat de calitatea de fabricatie de-a dreptul comica…

Cinstita Dacie 1300, antedeluviana dar cat de cat ok, mai ales pana spre mijlocul anilor ’80, moment in care a devenit din ce in ce mai slaba…

Oltcit-ul, performant in versiune TRS, si penibil in adaptarile mioritice RM si RL, dar care era, oricum, la ani lumina in fata Daciei in ceea ce priveste anumite aspecte dinamice…

Durul Aro 244-asta in cazul in care si pornea dimineata-, sau verisorul de la oras Aro 10?

Sau, ca peisajul sa fie complet, chit ca nu e chiar masina, Mobra 50 super si declinarea tinereasca Hoinar, menite, ambele, sa te faca sa nu mai tanjesti dupa o Honda sau nici macar dupa o muuult mai puternica interpretare estica precum Jawa sau MZ?

Pe care ati fi iubit-o in fiecare zi de 24 februarie daca ati fi stiut de pe atunci ca e…Dragobete?

Este ca Dacia 1100 cu jante late? Eu mergeam pe mana ei!

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)