autovit.ro
B SECTIUNI

EuroNCAP a testat Toyota Hilux, Renault Scenic, Subaru Levorg și Kia Niro

EuroNCAP a publicat rezultatele celei mai noi sesiuni de crash-teste. Surpriza a fost scorul de trei stele înregistrat de noul model Toyota Hilux în echiparea standard. Același model echipat cu pachetul opțional de siguranță a înregistrat cinci stele.

Patru modele au fost puse la încercare de către EuroNCAP în cea mai recentă sesiune de crash-teste: Toyota Hilux, Renault Scenic, Subaru Levorg și Kia Niro (model ce nu se comercializează pe piața din România). Dintre acestea, cel mai slab punctaj general a fost înregistrat de către pick-up-ul Toyota Hilux, model ce a primit doar trei stele. Vorbim, însă, de testul standard, același model fiind testat și în varianta echipată cu safety pack, caz în care a obținut cinci stele. EuroNCAP a subliniat că scorul mic acordat se datorează airbagului din volan, airbag care nu s-a umflat corespunzător, manechinul lovind cu capul de volan. Problemele la airbag sunt valabile și la varianta cu Safety Pack. În această variantă, Hilux este însă dotat cu sisteme ce au crescut scorul obținut.

euroncap-21

Renault Scenic a fost singurul model european testat în cadrul acestei sesiuni. Modelul din Franța a obținut un scor general maxim de cinci stele. Defalcat, Scenit a primit un grad de protecție de 90% pentru protecția pasagerilor adulți. Sistemul de frânare automată în cazul unui impact iminent pentru pietoni este o dotare standard pe acest model și acest lucru a fost apreciat în cadrul testelor EuroNCAP.

euroncap-6

Subaru Levorg a fost la fel de bine evaluat, modelul japonez primind un scor maxim de cinci stele. Pentru protecția adulților gradul de protecție a fost de 92%, 83% pentru protecția copiilor și 75% pentru protecția pietonilor.

euroncap-14

Kia Niro, cel mai mic crossover din oferta constructorului coreean a obținut patru stele la testul standard și cinci stele pentru varianta echipată cu Safety Pack.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)