autovit.ro
B SECTIUNI

Examen de maturitate pentru Ford Fusion

Chiar daca nu s-a remarcat printr-un istoric comercial de senzatie, monovolumul de mici dimensiuni si-a consolidat un bun renume in privinta eficientei in exploatare. De altfel, acesta este si principalul argument la varsta a doua…

Monovolumul creat pe platforma tehnica a modelului de clasa mica Ford Fiesta a fost lansat in anul 2002 si a obtinut 4 stele la testele de siguranta EuroNCAP.

Un veteran al segmentului nisa reprezentat de monovolumele de clasa mica si precursor al modelului Ford B-Max, Fusion s-a facut remarcat in randul clientilor prin oferirea unor argumente suplimentare fata de Ford Fiesta. Utilizatorii au apreciat habitaclul confortabil si bine organizat, precum si pozitia inalta de condus care, in tandem cu suprafetele vitrate ample, garanteaza o vizibilitate optima in trafic. Mai trebuie punctat ca au mai fost aduse laude pentru volumul generos de incarcare.

Fusion_2

Si chiar daca nu exceleaza la capitolul design interior, clientii s-au declarat multumiti de ergonomia dispunerii instrumentarului de bord si de calitatea buna a finisarilor. In timp s-a mai observat ca materialele folosite in habitaclu sunt rezistente la uzura, iar ornamentele nu sunt expuse deteriorarilor accidentale.

Cele mai multe defecte sesizate la exemplarele Ford Fusion din primele loturi fabricate au vizat zgomotul perceput in habitaclul la viteze mari si functionarea uneori defectuoasa a instalatiei de climatizare. Insa cea mai “enervanta” problema este alimentarea neregulata a motorului 1.4 TDCi 68 CP care se manifesta prin “zgaltieturi” la relanti, in special atunci cand motorul a fost pornit la “rece”.

Fusion_3

Ca si in cazul modelului Fiesta, restilizarea efectuata in anul 2005 a dinamizat puternic vanzarile. Astfel, cele mai multe exemplare comercializate pe piata autoturismelor la mana a doua sunt cele fabricate dupa facelift, in special unitatile animate de propulsorul turbodiesel common-rail 1.4 TDCi 68 CP. Cele mai importante avantaje ale acestei versiuni sunt consumul redus de carburant chiar si dupa un rulaj apreciabil, cat si costurile rezonabile de intretinere si exploatare.

Voi ce mai stiti despre Ford Fusion?

30 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)