autovit.ro
B SECTIUNI

Facelift pentru Mercedes-Benz Clasa B, GLA și CLA

După recentul facelift pe care Mercedes l-a aplicat pentru Clasa A, a urmat reîmprospătarea gamei pentru modelele care utilizează aceeași platformă, respectiv SUV-ul compact GLA, monovolumul Clasa B și coupe-ul compact cu patru portiere CLA. Modelele cu facelift pot fi deja comandate, iar livrările vor începe din luna septembrie.

 

Cea mai importantă noutate care se aplică pentru toată gama de modele este introducerea sistemului Dynamic Select, ce permite selectarea mai multor moduri de rulare, în funcție de preferințele șoferului: Comfort, Sport, Eco și Individual. Pentru GLA este disponibil și un mod denumit Off-Road. În același timp, ca echipament opțional este disponibil un tren de rulare cu amortizoare adaptive. Acesta rezolvă una dintre cele mai mari critici pe care o primeau toate modelele compacte de la Mercedes. Mulți clienți s-au plâns de trenul de rulare prea rigid, care compromitea confortul. Acum, problema a fost remediată, noul sistem adaptiv fiind capabil să ofere un nivel de confort mai ridicat.

Odată cu acest facelift se schimbă și denumirea modelelor. Dacă până acum pentru diesel era folosit acronimul CDI, de acum va exista doar litera d în denumire. De exemplu, B 200 CDI devine B 200 d.

facelift gla

Facelift pentru Mercedes Clasa B

Noul model de pornire în gamă pentru Clasa B devine B 160, cu un motor pe benzină de 102 CP. Cea mai economică versiune este reprezentată de B 180 d BlueEfficiency Edition, care are un consum mediu de doar 3,6 l/100 km.

Facelift pentru Mercedes CLA

Pentru CLA Shooting Brake vor exista trei versiuni noi. Prima este reprezentată de CLA 180 d cu o putere maximă de 109 CP, iar celelalte două sunt versiuni cu tracțiune integrală 4MATIC pentru CLA 200 d și CLA 220 d. Versiunea de top, CLA 250 Sport a devenit mai puternică, cu un plus de 7 CP față de cei 211 CP de până acum.

Facelift pentru Mercedes GLA

În gama SUV-ului compact, modelul GLA 220 d primește un plus de 7 CP (de la 170 CP), ceea ce face ca accelerația de la 0-100 km/h să fie realizată în 7,7 secunde, iar viteza maximă atinsă să urce la 223 km/h. În plus, sistemul muldimedia de top primește un ecran de dimensiuni mai mari (20,3 cm).

Pentru toate modelele, începând cu 2016, va exista integrare Apple CarPlay și MirrorLink pentru telefoanele mobile, ceea ce va aduce un plus în materie de conectivitate.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)