autovit.ro
B SECTIUNI

Familia Jeep se mărește cu noul model Compass

Succesul automobilelor SUV nu mai poate fi negat, iar Jeep, o marcă care își bazează oferta exclusiv pe acest tip de modele poate garanta acest lucru. Pentru a satisface cererea din ce în ce mai mare, Jeep lansează astăzi un nou model: Compass.

Acesta va fi introdus în gamă între micul Renegade și Cherokee. Familia de bază a constructorului american crește astfel la cinci modele SUV. Vizual, noul Jeep Compass se aseamănă foarte mult cu modelul Grand Cherokee, devenind astfel un fel de versiune mai mică a celui mai căutat model Jeep.

Primele imagini au fost publicate astăzi, aceasta fiind versiunea dedicată pieței sud-americane, prima care va primi noul model. Noul Compass va fi asamblat pentru început la uzina Jeep din Goiana, Pernambuco, Brazilia. Ulterior, modelul Compass va fi comercializat în peste 100 de țări în 17 versiuni de motorizare și transmisie. În Europa, noul Jeep Compass va ajunge anul viitor. Lansarea globală va avea loc la Salonul Auto de la Los Angeles din luna noiembrie.

Jeep nu a dat detalii despre motorizările ce vor fi folosite pentru noul model, dar pentru piața europeană putem presupune că propulsoarele vor fi comune cu cele ale modelului Renegade, adică motorizări diesel de 1.6 și 2.0 litri. În America, noul Jeep Compass va folosi, cel mai probabil, motorul pe benzină de 2.4 litri.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)