autovit.ro
B SECTIUNI

Ferrari 250 GTO devine cea mai scumpă mașină vândută la licitație

Concursul de eleganță de la Pebble Beach, unul dintre cele mai importante astfel de întâlniri ale pasionaților de mașini din lume, a fost scena unui record mondial în ceea ce privește prețul obținut la licitație pentru un Ferrari 250 GTO.

 

În fiecare an, în cadrul concursului de la Pebble Beach, casa de licitații RM Sotheby’s scoate la vânzare modele care reușesc să aducă cei mai împătimiți colecționari ai lumii. Anul acesta, cea mai importantă mașina care urma calea licitației era deja anunțată și se știa că prețul va fi unul uriaș – un Ferrari 250 GTO fabricat în 1962. Însă nu toată lumea credea că se va ajunge la un astfel de record.

Un colecționar, care pentru moment a dorit să rămână anonim, a plătit pentru exemplarul expus 48,4 milioane de dolari, sumă care devine cea mai mare plătită vreodată pentru o mașină în cadrul unei licitații. Prețul nu a reprezentat o surpriză pentru organizatori, Ferrari 250 GTO deținând și recordul anterior, cu o sumă de 38,1 milioane.

Exemplarul vândut la Pebble Beach are seria 3413GT, a fost al treilea produs în seria 250 GTO și a fost inițial utilizat ca mașină de teste. Mașina a participat în 1962 la Targa Florio, iar apoi a fost vândută către un privat. În anul participării, aceasta a fost înscrisă la zece curse, câștigând nouă dintre acestea și ocupând un loc doi. Astfel, aceasta a câștigat titlul național în Italia, la categoria GT.

Ferrari 250 GTO este visul oricărui colecționar de mașini, lucru deja evident dacă ținem cont de prețurile plătite pentru acest model. În afară de cele două exemplare vândute public la licitații este cunoscut prețul plătit, tot în acest an, în privat, de un colecționar. Acesta a plătit 70 de milioane de dolari pentru un exemplar produs în 1963 care a terminat pe locul al 4-lea la Le Mans în 1963. Mai mult decât atât, mașina nu a fost implicată în niciun accident major, iar multe dintre elementele de caroserie și de interior sunt încă originale.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)