autovit.ro
B SECTIUNI

Ferrari 812 Superfast – 800 CP pentru o viteză maximă de peste 340 km/h

Una dintre cele mai exotice prezențe de la Salonul Auto de la Geneva va fi, cu siguranță, în standul Ferrari. Italienii au pregătit un nou supercar ce îi va face pe bogații lumii șă-și caute carnețelele de cecuri. Superlativele sunt clare – 812 Superfast este cel mai puternic și cel mai rapid model din istoria mărcii, dar excludem hypercar-ul LaFerrari.

 

Pentru a atinge cele mai înalte cerințe în materie de sportivitate, Ferrari nu a făcut niciun compromis și promite o experiență exuberantă pe orice circuit de viteză, fără însă ca experiența de conducere din traficul de zi cu zi să fie afectată. Sub caroseria sculptural desenată, 812 Superfast este propulsat de un motor V12 aspirat de 6,5 litri, același utilizat și pentru LaFerrari. Acesta dezvoltă nu mai puțin de 800 CP și 718 Nm, ceea ce înseamnă un raport de 123 CP/l. Aceste valori sunt unice în istoria automobilului pentru un model cu motor poziționat frontal. Evident, cum îi stă bine oricărui supercar, sistemul de evacuare este o adevărată bijuterie acustică, cu sunete care vor trezi senzații unice chiar și pentru cei care se declară imuni la astfel de tratamente sonore. Pentru a atinge aceste performanțe, motorul V12 a primit cea mai nouă evoluție a sistemului de injecție, cu o presiune de 350 bari, dezvoltat pornind de la cel prezent pe mașinile din Formula 1.

Cutia de viteze care pune în mișcare toată această putere are la bază un sistem de funcționare cu dublu ambreiaj și este poziționat în spate. O premieră este reprezentată și de faptul că 812 Superfast este primul model Ferrari care utilizează o direcție complet electrică. Aceasta a fost atent calibrată pentru a nu filtra prea mult informațiile care vin de la roțile față, astfel încât șoferul să poate simți tot ceea ce face mașina la limită.

170040-car_812Superfast

Ferrari 812 Superfast – performanțe absolut impresionante

Cu cei 800 CP, dar cu o greutatea de puțin peste 1.500 de kg, Ferrari 812 Superfast reușește să accelereze de la 0 la 100 km în doar 2,9 secunde. Datorită unei aerodinamici active, extrem de bine studiate, supercarul italian are o viteză declarată de peste 340 km/h. Chiar dacă Ferrari nu oferă încă niciun timp pentru tura de circuit de la Fiorano, așa cum o face de obicei la fiecare nou model lansat, este de așteptat să avem mai mult informații la Salonul Auto de la Geneva, unde probabil vom afla că 812 Superfast este unul dintre cele mai rapide modele din istoria căluțului cabrat.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)