autovit.ro
B SECTIUNI

Ferrari ia în calcul lansarea un supercar electric și a unui posibil SUV

Este clar că industria auto a migrat rapid prin concepția sa spre mobilitatea viitorului, care va fi electrică. Deși nu prea mai era nevoie de dovezi, Ferrari, prin vocea CEO-ului său Sergio Marchionne, afirmă că nu spune nu unui viitor supercar electric.

 

În cadrul conferinței de presă de la standul Ferrari de la Salonul Auto de la Detroit, CEO-ul Ferrari, Sergio Marchionne a făcut două afirmații extrem de interesante. Prima dintre ele era deja anticipată de ceva vreme, însă este clar că italienii vor lansa, pentru prima dată în istoria lor, un SUV. Acesta va îmbrăca haine originale Ferrari și știm că “va fi cel mai rapid SUV din lume”. Data de lansare nu este încă oficială, dar este de așteptat ca SUV-ul Ferrari să ajungă pe piață la finalul anului 2019 sau, cel târziu, în 2020. Acesta va avea ca principal rival nou-lansatul Lamborghini Urus.

Cea de-a doua afirmație extrem de importantă a fost legată de lansarea unui supercar electric. “Dacă se va ajunge la momentul potrivit pentru a construit un supercar electric, atunci Ferrari va fi primul constructor care o va face”, a afirmat Sergio Marchionne. Lumea este cu adevărat uimită de ceea ce a prezentat Tesla în segmentul unui supercar (cu referire la Roadster) și nu vrea să minimizez ceea e a făcut Elon (Musk), dar asta putem face și noi.

Marchionne a completat: “Trebuie să facem asta pentru că va fi nevoie. În prima jumătate a acestui an Ferrari va prezenta planul pentru viitor, iar acesta va include o serie de modele hibride. De la acestea și până la electrificarea completă nu mai este decât un pas mic.”

Italianul este perfect conștient și a și afirmat faptul că industria auto trebuie să se schimbe radical în viitorii 10 ani dacă vrea să supraviețuiască. Electrificare și noile tehnologii vor aduce un val nou în industrie, iar cine nu va fi pregătit va avea probleme.

Deși este o declarație îndrăzneață, în ton cu vremurile, nu vom vedea prea curând un supercar electric de la Ferrari. Cel mai probabil acesta va fi luat în considerare după anul 2021, când vom vedea primul val important de lansări al mașinilor electrice.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)