autovit.ro
B SECTIUNI

Fiat Aegea este cel mai nou sedan compact din gama constructorului italian

După o lungă așteptare, Fiat a decis să împrospăteze gama de modele cu un nou sedan compact. Călcând pe urmele modelului Linea, Fiat ne prezintă noul model Aegea un sedan ce va fi produs la uzina Fiat Tofaș din Turcia. Noul model va debuta în această toamnă, inițial pe piața din Turcia, iar ulterior în toate țările din Europa, inclusiv România.

În cadrul Salonului Auto de la Istanbul, Fiat a lansat noul model Aegea. Este un sedan compact, ce înlocuiește practic modelul Linea. Fiat va produce acest model în Turcia la uzina din orașul Bursa. Din toamnă, noul Fiat Aegea se va vinde în Turcia, urmând ca apoi să fie introdus pe toate piețele din Europa, inclusiv România. Noul model se remarcă pintr-un design atractiv semnat de către Centro Stile Fiat, iar oficialii italieni spun că modelul a fost gândit încă de la început pentru a fi un sedan. Nu este derivat dintr-un model hatchback, așa cum se întâmplă de obicei, și asta le-a permis să creeze forme echilibrate și proporții corecte. 2.000 de oameni au lucrat timp de trei ani la dezvoltarea modelului Aegea în cadrul centrului Tofaș R&D, un centru de cercetare și dezvoltare pe care Fiat în deține în Turcia.

150521_Fiat_progetto-aegea_05Pentru Fiat, noul model va marca o revenire pe piața sedan-urile accesibile acolo unde va avea de dus o lupta grea cu modele ca Dacia Logan, Skoda Rapid sau Renault Fluence. Este primul model Fiat după o perioadă destul de lungă de timp care nu are legătură cu gama 500, gama în jurul căreia s-au legat cele mai recente lansări de modele ale constructorului italian. Aegea promite să fie un sedan încăpător, în care vor putea călători confortabil cinci pasageri, iar portbagajul va avea un volum de 510 litri. Deși nu au intrat în detalii legate de partea tehnică, oficialii Fiat au spus că noul model va avea sub capotă motorizări cu puteri cuprinse între 90 și 120 cai putere atât pe benzină, cât și diesel. Cele două motoare diesel ce vor fi disponibile fac parte din noua familie Multijet II și promit economie maximă în ceea ce privește consumul de motorină. Fiart spune că media consumului va fi de 4 litri/100 km. Aegea va putea fi comandată atât cu transmisie manuală, cât și cu o cutie de viteze automată.

La interior, cel de la volan va avea la dispoziție sistemul Uconnect cu display color de cinci inch. Sistemul include conectivitate Bluetooth, comenzi vocale, porturi USB și Aux, comenzi pe volan și opțional, cameră video pentru parcare și sistem de navigație TomTom.

 

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)