autovit.ro
B SECTIUNI

Final de recunoasteri in raliul Catalunya

Ieri si azi au avut loc recunoasterile pentru cele 16 probe speciale ale etapei de WRC din Spania, raliul Catalunya-Costa Daurada.
Doua zile de munca minutioasa si istovitoare, in care am stat la volan cate 10 ore in fiecare zi si am pracurs 530 respectiv 550 km de drumuri de munte cu serpentine absolut delirante!
Cele mai lungi 2 probe din raliu, El Priorat (asfalt, 42km) si Terra Alta (asfalt+macadam, 35 km) s-au intins pe 60 respectiv 53 de pagini de caiet studentesc!!! Va dati seama cam care e nivelul de munca pentru a face o treaba profesionala!
In aceasta scriere codificata, noi transpunem pe hartie o descriere cat mai detaliata a traseului, din punct de vedere geometric.
Astfel, virajele sunt cotate intre 1 si 5, cu 1 virajele cele mai stranse si 5 virajele cele mai largi, precedate de literele D (dreapta) sau S (stanga) pentru a sti directia in care conduc si intre ele, se noteaza distantele.
Apoi, pentru o rafinare cat mai precisa a descrierii, se adauga “+” sau “-” ceea ce inseamna ca un viraj de D3-este usor mai strans decat un D3 normal, iar un S3++ e mult mai larg decat un S3 normal, insa nu e chiar un S4!
Mai indicam si daca virajul se “taie” la interior sau, din potriva, nu se taie, daca se ataca tarziu (AT), daca este legal (L) sau nu de urmatorul viraj si alte asemenea detalii ultra importante pentru a putea pilota repede.
Pare complicat, de acord, dar face parte din meseria aceasta si dupa ceva practica devine usor si intuitiv.
Maine avem un shakedown, adica ultimul test cu masina de curse inainte de startul efectiv al raliului, iar de vineri incolo ne luam la tranta cu senzationalele probe speciale spaniole si cu adversarii din toata lumea.

Speram sa reusim sa facem o cursa frumoasa!

3 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)