autovit.ro
B SECTIUNI

Flota auto: cum reduci costurile de gestiune

Dacă te numeri printre managerii parcului auto al unei mari companii sau, pur și simplu, vrei să maximizezi investiția în mijloacele de transport ale firmei, cu siguranță te preocupă toate aspectele de natură logistică. Ai la dispoziție o serie de metode prin care eviți îngreunarea bugetului cu tot ce înseamnă costuri de mobilitate, indiferent dacă vorbim despre transport intern sau internațional, despre activități de curierat sau despre logistică.

În rândurile de mai jos, afli mai multe despre coordonarea și întreținerea unui parc de autovehicule, în cel mai eficient mod cu putință. 

Dacă vrei să faci o schimbare în flota companiei tale, ai nevoie de AUTOTURISME cu istoric verificat și cu un număr rezonabil de kilometri. Descoperă modele compacte, potrivite pentru călătorii medii, sau exemplare de clasă mare, ideale pentru rulajul pe autostradă.

Care este importanța echipamentului de monitorizare

Menținerea costurilor sub control nu este posibilă fără utilizarea cât mai eficientă a resurselor companiei. Creșterea performanței unui business depinde de modul în care poți îmbunătăți operațiunile, iar acest lucru nu este posibil fără un control deplin al modului în care sunt exploatate autovehiculele. 

De la autoturismele destinate agenților zonali până la autoutilitarele care asigură transportul în mediul urban sau camioanele care conectează centrele urbane, toate pot fi trecute printr-un proces de optimizare a consumurilor de carburant.

Aceasta se poate realiza prin intermediul unui program electronic de management al flotelor, care garantează diminuarea unor pierderi însemnate. Aplicația software necesită un dispozitiv de monitorizare prin GPS, care se instalează pe fiecare dintre vehiculele companiei. Astfel, reușești rapid să obții următoarele avantaje:

  • monitorizarea în timp a activității șoferilor;
  • acces la datele computerului de bord al mașinii;
  • stabilirea direcției de deplasare și determinarea gradului de disciplină al fiecărui șofer;
  • evidența opririlor și staționării vehiculelor;
  • creșterea gradului de siguranță pentru șofer, pasageri și marfa transportată.

Verificarea unei mașini este un proces complex, dar necesar. Ai putea descoperi defecte ușor de remediat, dar și probleme serioase. Dacă vrei să pleci la drum în siguranță deplină, descoperă oferta noastră de PIESE, la prețuri convenabile și cu livrare rapidă. 

intretinerea masinilor

Cum se face întreținerea periodică a mașinilor

Cu un control mai bun asupra resurselor de carburant, poți ataca al doilea capitol important al administrării cât mai judicioase a flotei auto. Mai exact, vorbim despre diminuarea eventualelor pierderi survenite ca urmare a uzurii premature la care ar putea fi supuse automobilele, autoutilitarele sau camioanele. 

Acest lucru nu are doar o importanță economică asupra activității companiei, ci și un mare efect de creștere a gradului de siguranță, cu fiecare drum parcurs. Accidentele sunt evenimente greu de anticipat și, uneori, imposibil de evitat, dar ele pot fi prevenite printr-o conduită corectă, încă din parcul de service. 

Astfel, este important ca reviziile tehnice să fie efectuate la timp, iar intervențiile tehnice să se facă numai cu piese de cea mai bună calitate, pentru prelungirea duratei de viață a mașinilor. Motorul, transmisia, axele, sistemul electric, sistemele hidraulice, sistemul de răcire și sistemul de iluminare sunt componente vitale, indiferent de marca sau de tipul vehiculului. 

În același timp, însă, este important ca vehiculele să nu fie exploatate dincolo de momentul uzurii lor morale, din pricina costurilor inutile pe care le pot genera. Un automobil sau un vehicul comercial aflat într-o stare tehnică necorespunzătoare va consuma mai mult combustibil și va trece mai greu de inspecția tehnică periodică.

O flotă auto are în componență o mulțime de tipuri de vehicule, potrivite atât pentru pasageri, cât și pentru mărfuri. În cazul în care ești în căutarea unuia polivalent, descoperă oferta noastră de AUTOUTILITARE

ce este flota auto

Cum obții costuri mai mici de exploatare

Dacă te întrebi care sunt cauzele pentru care exploatarea unei flote de automobile, de autoutilitare sau de camioane se poate dovedi mai costisitoare decât ar părea firesc, există câteva răspunsuri. Pentru început, este important să menționăm utilizarea cardurilor de combustibil, ce reprezintă o soluție rapidă și eficientă de plată și care-ți oferă un control optim asupra cantităților de combustibil și o imagine completă a rutelor abordate. 

Apropo de trasee, setarea unor condiții clare pentru utilizarea vehiculelor din flotă are un impact imediat asupra costurilor de exploatare. 

Este important ca durata de utilizare, kilometrii parcurși și condițiile de rulaj ale fiecărui vehicul să fie determinate prin reguli stricte, care să fie asumate de fiecare dintre angajați. De asemenea, includerea șoferilor într-un program de conducere defensivă poate reduce semnificativ numărul accidentelor cu daune materiale și chiar pe cel al accidentelor grave.

Printre factorii care ar putea să saboteze bunul mers al unei flote se pot număra:

  • furtul de carburant;
  • folosirea necorespunzătoare a vehiculului;
  • rulajul cu probleme tehnice nesoluționate;
  • creșterea nejustificată a călătoriilor realizate în scop personal;
  • neplata amenzilor în termenul prescris de lege.

Cu sfaturile de mai sus, vei reuși să optimizezi funcționarea flotei companiei, din punct de vedere logistic, și vei spori gradul de siguranță al fiecărei deplasări. 

Credit foto: Shutterstock

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)