autovit.ro
B SECTIUNI

Ford angajează aproape 1.000 de oameni pentru uzina de la Craiova

Procesul de recrutare este necesar pentru noua linie de producție de la uzina Ford din Craiova. Aici se va produce modelul Ford EcoSport, un crossover de clasă mică. Asamblarea noului model va demara în toamna acestui an.

Ford România a anunțat începerea procesului de recrutare pentru 976 de angajați. Acest personal este necesar pentru sprijinirea producției viitoarei generații a SUV-ului de clasă mică Ford Ecosport, producție ce va demara la uzina Ford de le Craiova în toamna acestui an.

În acest moment, uzina Ford Craiova are 2.715 angajați ce lucrează în zonele de producție vehicule și motoare.

ford-ecosport-facelift

“Ne bucurăm să putem anunța astăzi că adăugăm aproape 1000 de noi locuri de muncă la uzina de producție de ultimă generație pe care o deținem la Craiova, aducând astfel numărul total de angajați la peste 3650”, a declarat John Oldham, Președintele Ford România.

Procesul de recrutare a celor 976 de noi angajați se va derula prin intermediul agenției de recrutare de personal, Manpower, acolo unde un grup dedicat este coordonat de echipa de Resurse Umane de la Ford România.

Craiova transformare_roboti

“Procesul de selecție a noilor angajați a început în luna aprilie și se va derula până la finalul lunii iulie. Din luna august, ne vom bucura sa-i putem primi deja pe noii noștri angajați, iar acestia vor începe un program de formare specific pentru a înțelege Sistemul Global de Producție Ford, precum și rolurile pe care le vor avea în pregătirea lansării viitorului EcoSport”, spune Marina Babară, Directorul departamentului de Resurse Umane al Ford România.

Pentru adaptarea uzinei la producția noului model, se vor face investiții de 200 milioane de euro. Trei secții vor beneficia în principal de aceste modificări: Vopsitorie, Montaj General și Caroserie. 220 de roboți noi vor fi adăugați liniei de producție.

Versiunea Ford EcoSport produsă la Craiova va fi vândută în toată Europa, cu excepția Rusiei, în timp ce fabrica Ford din Chennai va continua să producă versiunile EcoSport dedicate Indiei și celorlalte piețe de export la nivel mondial.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)