autovit.ro
B SECTIUNI

Ford ar putea construi modelul EcoSport la uzina de la Craiova

Ford ia în considerare adăugarea unui nou model pe banda de asamblare a uzinei de la Craiova. Acest nou model ar putea fi SUV-ul de clasă mică EcoSport. Dacă oficialii Ford decid favorabil, producția modelului EcoSport în cadrul uzinei de la Craiova ar putea începe în a doua jumătate a anului 2017.

Ford Ecosport este cel mai mic SUV din gama constructorului american. Folosește o platformă comună cu modelul Fiesta și ar putea fi fabricat în România. Conducerea companiei analizează introducerea unui al doilea model în fabricație la uzina de la Craiova alături de actualul model B-Max. Cel mai probabil candidat este Ecosport. Cel care a dat această informație este Ovidiu Cioroianu, lider sindical la Ford România. Oficialii Ford România nu au comentat și s-au mulțumit să transmită că se caută oportunități de a introduce noi produse în fabricație.

ford_ecosport_sDacă Ford ia decizia să introducă modelul Ecosport în fabricație la Craiova, acest lucru se va întâmpla cel mai probabil în a doua jumătate a anului 2017. Ford Ecosport este produs în acest moment la uzina Ford din India, dar dacă tendința pieței europene se menține este posibil ca aceasta să nu mai facă față cererii. În Europa, clienții preferă din ce în ce mai mult automobilele SUV și crossover și Ford speră să își tripleze vânzările în acest segment până în 2018. Încă de la începutul producției Ford în România s-a vehiculat și posibilitate introducerii unui al doilea model în producție. Inițial, s-a crezut că ar putea fi vorba de modelul Fiesta, dar acest lucru a fost dezmințit de către companie.

În ceea ce privește modelul B-Max, ce este actualmente produs la Craiova, uzina românească a fost nevoită să își întrerupă de mai multe ori producția deoarce cererea pentru acest tip de automobil a scăzut în Europa. Uzina de la Craiova a trecut și printr-un program de restructurări, o parte din angajați alegând să plece voluntar. Pe lângă modelul B-Max, la uzina de la Craiova se produc și motoare de 1.0 și 1.5 litri Ecoboost.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)