autovit.ro
B SECTIUNI

SUV-ul cu șapte locuri Ford Explorer va fi vândut și pe piața europeană

Ford Explorer este cel mai bine vândut SUV pe piața nord-americană, iar constructorul american a decis să importe acest model cu șapte locuri și în Europa.

Versiunea ce va fi vândută pe piața europeană este cea plug-in hybrid ce oferă o autonomie electrică de 40 km și o putere totală de 450 CP. Ford va oferi astfel un SUV full-size pe o piață europeană din ce în ce mai avidă pentru modelele SUV. Actualul model Ford Edge nu s-a dovedit a fi pe gustul europenilor și cel mai probabil va fi scos din gamă în curând.

Ford Explorer este un SUV cu dimensiuni mari având o lungime de peste cinci metri și doi metri lățime. Noul Ford Explorer Plug-In Hybrid va fi oferit în două versiuni specifice, bine echipate: sportivul Explorer ST-Line, inspirat de gama Ford Performance, și luxosul Explorer Platinum. Ambele sunt animate de un sistem de propulsie care asociază motorul Ford EcoBoost V6 de 3.0 litri și un motor electric/generator pentru a dezvolta 450 CP și un cuplu de 840 Nm. Sistemul oferă și posibilitatea rulării în modul 100% electric.

Sistemul electric este susținut de o baterie Li-Ion de 13.1 kWh ce permite o autnomie în mod full-electric de 40 km.

Modelul este oferit cu tracțiune integrală ca dotare standard și cutie de viteze automată cu 10 trepte.

Lista de sisteme de asistență include Tempomatul Adaptiv cu oprire-pornire, recunoaștere a indicatoarelor rutiere de limitare a vitezei și centrare pe mijlocul benzii de rulare (Adaptive Cruise Control with Stop & Go, Speed Sign Recognition and Lane-Centring).

La interior, cel de la volan beneficiază de instrumentar de bord digital, sistemul audio B&O cu 12 difuzoare, scaune electrice încălzite și ventilate.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)