autovit.ro
B SECTIUNI

Fuziune importantă în lumea auto: Fiat Chrysler și Grupul PSA își unesc forțele

Doi importanți jucători din lumea auto au decis să își unească forțele pentru a crea al patrulea constructor ca mărime din lume.

Fiat Chrysler Automobiles și Grupul PSA (Opel, Peugeot, Citroen) vor fuziona pentru a crea al patrulea constructor auto pe plan mondial după Grupul Volkswagen, Toyota și alianța Renault-Nissan.

Noua companie va avea o structură 50-50% urmând a fi evaluată la 50 miliarde de dolari. Alianța dintre FCA și Grupul PSA va rezulta într-un constructor auto ce va produce un volum de 8.7 milioane de automobile.

Noua companie va avea sediu în Olanda, Carlos Tavares de la PSA va fi noul CEO, iar John Elkann de la FCA va fi președinte. Consiliul de administrație al noului constructor va avea 11 membri, șase de la Grupul PSA și cinci de la FCA. Noua companie va deține mărcile auto Fiat, Dodge, Ram, Chrysler, Alfa Romeo, Maserati, Peugeot, Citroen, DS, Opel and Vauxhall. Noua alianță va avea oferte pe piețele auto, auto premium, pick-up-uri și autovehicule comerciale ușoare.

Prin fuziunea dintre cele două grupuri, PSA și FCA încearcă reducerea costurilor de operare, care vor scădea cu 3.7 miliarde de euro pe an.

Fiat Chrysler a mai căutat un partener de alianță și în trecut, fiind în discuții cu francezii de la Renault, dar negocierile au fost abandonate acum câteva luni.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)