autovit.ro
B SECTIUNI

GPS, usor, de vara!

De ieri, asii pilotajului mondial se intrec pe probele speciale ale raliului FInlandei. Cum vitezele sunt realmente ametitoare (ca marturie am atasat un on-board din masina legendarului Juha Kankkunen), pilotii din WRC au nevoie de indicatii ultra-precise despre configuratia drumului.

http://www.youtube.com/watch?v=adeg-Ec0V9Y

Fara acestea, vorbim de o instantanee iesire in decor! Dictie demna de un prezentator de la BBC sau CNN, voce calma si ferma, timing perfect al anuntarii urmatorului reper, sange rece, memorie perfecta, inteligenta nativa, curaj, sunt doar cateva din calitatile pe care le regasim la un copilot de top, un fel de GPS uman de cea mai buna factura, dar care, in caz de pana de cauciuc, te si ajuta sa schimbi roata! 😉
Si chiar daca in Finlanda e mai racoare, la noi e vara, iar gandul ma duce la jucaosenia unui spritz, mai degraba decat la rigoarea unui cognac. Intotdeauna am visat la un mesaj mai putin conventional al vocii din device-ul electronic ce ne insoteste in calatorii. Un limbaj mai libertin, presarat cu poante, cu shotii sau chiar cu mici injuraturi amuzante in caz ca ati ratat “urmatoarea iesire”.
La fel, cred, s-au gandit si cei de la Tom-Tom, o firma producatoare de GPS-uri. Ce cool ar fi sa devina realitate si sa putem alege intre diferite voci legendare insotite, bineinteles, de stilistica vorbirii a respectivului personaj.

Nu ne ramane decat sa ni-i imaginam pe Stan si Bran, Donald, ursul Baloo, Robocop, Radu Banciu sau, de ce nu, Margelatu!

Plus, o interpretare magistrala, a la Caragiale, si de inceput de zi al cunoscutului “La bulivard, birjar, la bulivard!”

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)