autovit.ro
B SECTIUNI

Hatchback-uri compacte de la producători francezi – alternative la clasicul VW Golf

Producătorii francezi de automobile sunt în ultimul timp în umbra celor germani, mai ales când vine vorba de imagine în România, dar modelelor lor au avut mereu ceva special. Mai jos am făcut o selecție a hatch-urilor franțuzești de clasă compactă, mai noi de anul 2010, care se pot cumpăra de pe piața second-hand.

 

1. Renault Megane

Pentru sume ce pleacă chiar de la sub 5000 de euro, Megane reprezintă una din principalele alegeri atunci când cauți o compactă. La acest preț, modelul francez poate fi găsit cu dieselul de 1,5 litri, unul extrem de economic, cu un rulaj ce poate varia de la 120.000 la 150.000 de km. Deși nu este cel mai spațios model la interior, Megane are un tren de rulare confortabil și un design plăcut. Dieselul este rafinat și permite accelerații corecte, mai ales în versiunea de 110 CP. Modelele pe benzină sunt extrem de rare, dieselul fiind preferat pentru consumul său foarte mic.

2. Peugeot 308

Peugeot 308 are, în general, prețuri mai mari decât Renault Megane pe piața mașinilor second-hand. La fel ca și rivalul său, majoritatea modelelor sunt echipate cu motorul diesel de cilindree mică, adică 1.6 HDI. Acesta este silențios și unul dintre cele mai apreciate motoare ale anilor trecuți din punct de vedere al rafinamentului. Disponibil în versiunile de putere de 90 CP și 110 CP, 1.6 HDI este un motor foarte economic și plăcut. Pentru un model din 2010, cu un rulaj de circa 120.000 km trebuie plătiți circa 5.800 de euro. 308 este un model ușor mai spațios decât Megane, dar cu un tren de rulare mai rigid, ce oferă o dinamică la conducere superioară.

citroen c4 fata 20113. Citroen C4

La fel ca și modelele de mai sus, motorizarea preponderent întâlnită la C4 este un diesel de cilindree mică, respectiv același propuslor cu cel de la 308 – 1.6 HDI. Cu aceleași caracteristici de funcționare, acesta poate fi un campion al valorilor de consum dacă este condus într-un stil moderat. C4 are un design avangardist, ce poate diferenția modelul compact al celor de la Citroen de concurența din clasă. Cu un interior în media clasei compacte, C4 are prețuri pe piața de mașini second-hand similare cu cele de la 308, adică ușor mai mari decât cele de la Megane.

Cele trei compacte nu se diferențiază radical prin ceea ce oferă. Alegerile pot ține mai mult de latura subiectivă și de ceea ce preferă fiecare. Totuși, uneori este mai importantă întreținerea modelului pe care doriți să-l achiziționați. De aceea, este obligatoriu ca acesta să fie verificat într-un service specializat, ideal fiind unul de marcă.

Un comentariu

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)