autovit.ro
B SECTIUNI

Holden Efijy – reincarnarea clasicului FJ Holden

Initial o companie producatoare de sei si harnasamente ce si-a inceput activitatea in 1856, Holden a devenit astazi una dintre cele sapte companii integrate General Motors din Australia ce construieste masini si le comercializeaza in Australia si in intreaga lume.

Masina concept Holden Efijy este reincarnarea celei mai faimoase masini a Australiei, FJ Holden. Un coupe custom cu motor V8, sasiu de Chevrolet Corvette si tehnologie performanta, conceptul a fost prezentat in 2005 la Australian International Motor Show.

Efijy beneficiaza de un motor V8 de 6 litri cu supercharger Roots ce produce 644 cai putere (480 kW) la 6.500 rpm. Sistemul de suspensii pneumatice, controlat electronic, coboara masina atunci cand aceasta este oprita. Caroseria realizata din fibra de sticla, coupe, respecta intocmai designul clasicului FJ Holden. Aspectul masinii este completat de evacuarile duble realizate custom, din otel inoxidabil, de 2.5 inch si de rotile din aluminiu de 20×9 inch pe fata si 22×10 inch pe spate, cu anvelope Dunlop.

Holden Efijy interior

Nici interiorul nu este mai prejos, imbracat in piele de inalta calitate de culoare bej si vopsea ce se potriveste perfect caroseriei. Printre spitele volanului elegant se zareste vitezometrul de tip monoclu, asezat intr-o cavitate din aluminiu, acelasi material din care sunt realizate si pedalele. Habitaclul nu este deloc aglomerat datorita faptului ca majoritatea comenzilor se realizeaza prin intermediul unui ecran LCD ascuns la jumatatea bordului.

Nu exista nicio sansa ca Efijy sa intre vreodata pe linia de productie pe niciun continent, insa, acesta nu a fost nicidecum obiectivul Holden. Ideea din spatele acestei masini a fost cea de a demonstra abilitatile companiei, talentul si priceperea designerilor si a echipei de ingineri.

Voi ati vrea sa o vedeti pe sosele?

 

 

 

 

 

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)