autovit.ro
B SECTIUNI

HONDA ZR-V: un SUV compact de oraș cu ADN sportiv

Test Drive 2024 | HONDA ZR-V 2024 | Powered by Autovit.ro & eblogAUTO.ro

Honda ZR-V este un SUV care împarte platforma cu fratele său hatchback – Honda Civic. Așadar, se aseamănă la dimensiuni (ZR-V este mai lung cu 20mm), însă garda la sol a celui dintâi este de 18 cm, deci e potrivit și pentru oraș și pentru potecile de munte mai dificil de parcurs cu o mașină joasă.

Chiar și accelerația de la 0 la 100 km/h este la fel ca la Civic – 7.8 sau 7.9 secunde, în funcție de nivelul de echipare.

Sistemul de propulsie are mai multe moduri de funcționare:

1. Un mod electric, potrivit mai ales pentru oraș, când nu accelerezi tare;
2. Un mod hibrid, în care mașina se propulsează tot electric, dar folosește motorul termic pentru a angrena generatorul care creează energie electrică pe care o stochează în baterie, pentru ca mai târziu să o utilizeze la nevoie;
3. Un mod engine drive, în care motorul termic angrenează direct puntea față – mai ales când conduci la viteză de croazieră.

Design-ul exterior este, cu siguranță, modern, iar într-o altă culoare, mașina poate atrage multe priviri. Dacă vorbim de confort în timpul condusului, vibrațiile nu sunt transmise în habitaclu, sunt foarte bine absorbite în caroserie – doar în cazul gropilor mai adânci de pe șosea vei simți ceva în mașină.

Interiorul te duce cu gândul la o mașină din clasa premium, lucru pe care Honda îl face din ce în ce mai mult în ultima perioadă. Este simplu, util, ușor de utilizat, ergonomic, fără tehnologie invazivă.

Honda ZR-V are două niveluri de echipare – Sport și Advance. Noi l-am testat pe cel de-al doilea, cu plafon panoramic, sistem audio cu 12 difuzoare, volan și scaune față-spate încălzite, iar prețul este de 43.700 euro prin programul Rabla. Varianta de bază ajunge la 40.000 euro, tot prin Rabla.

👉 Urmărește review-ul detaliat și află mai multe despre HONDA ZR-V.

👉 Te vezi la volanul unui Honda ZR-V? Vezi ofertele disponibile pe Autovit.ro!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)