autovit.ro
B SECTIUNI

Hyundai ar putea cumpăra grupul Fiat-Chrysler

Mai multe surse apropiate de industria auto au lansat un zvon prin care sugerează că Hyundai este direct interesată să facă o ofertă de cumpărare pentru grupul Fiat-Chrysler, aflat în mare dificultate prin prisma analizei rezultatelor financiare, gamei de produse și tehnologiilor oferite.

 

Nu este pentru prima dată când un astfel de scenariu este publicat în mai multe publicații importante din Asia, cu surse directe în compania sud-coreeană. Zvonurile spun că Hyundai va face o ofertă până în luna mai a anului viitor, în funcție de cotațiile pe care le vor avea acțiunile grupului Fiat-Chrysler la bursă. Este evident că asiaticii vor aștepta un moment prielnic pentru a specula obținerea unui preț cât mai bun, mai ales că în momentul actual cotațiile pe piețele bursiere sunt în scădere pentru Fiat-Chrysler.

Informația este extrem de interesantă pentru că dacă această tranzacție ar avea loc atunci s-ar forma cel mai mare constructor auto la nivel mondial, cu o cifră de peste 11,5 milioane de automobile vândute anual. În acest moment, o acțiune Fiat-Chrysler la bursa de la New York costă 19 dolari, ceea ce face ca valoare de piață a companiei să fie de circa 28 de miliarde de dolari. Cu toate acestea, oferta nu va ajunge la o cotație atât de mare.

Este foarte bine cunoscut faptul că Fiat-Chrysler are o serie de dificultăți și nu doar în ceea ce privește lichiditățile, ci și gama de produse, dar și tehnologiile pe care le oferă în raport cu rivalii din piață. În acest moment, Fiat nu are o strategie reală pentru o gamă de modele electrice și puține șanse să poartă genera o astfel de investiție.

Într-o piață auto extrem de competitivă, Fiat nu reușește să ofere modele capabile să producă volume mari și nici nu are o gamă dezvoltată. În afară de derivațiile din 500 și Tipo, gama este una extrem de săracă. Alfa Romeo pare că renaște, dar nu are rezultatele așteptate și nu produce nici un profit, iar de Chrysler a rămas mai mult numele.

Pentru Hyundai este un moment prielnic să facă o astfel de achiziție, ce ar duce la crearea unui nou super-jucător în industria auto, după Alianța Renault-Nissan, Grupul Volkswagen și Grupul PSA.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)