autovit.ro
B SECTIUNI

Hyundai atacă supremația lui Golf GTI cu noul model Veloster N

Una dintre surprizele pe care le-am văzut la Salonul Auto de la Detroit a fost generată de prezentarea unei noi generații a lui Veloster, coupe-ul compact al celor de la Hyundai. Acesta nu doar că a sosit cu haine noi, dar propune și o versiune de performanță, sub titulatura Veloster N, care are ca țintă principală Volkswagen Golf GTI.

Au trecut doar câteva luni de când Hyundai a prezentat hot-hatchul i30 N pentru ca, la salonul nord-american, să extindă gama versiunilor ce poartă titulatura N. Asta ne arată că marca sud-coreeană are ambiții mari într-un segment unde, în mod tradițional, Volkswagen Golf GTI a dominat, deși mereu au existat concurenți extrem de puternici. Cu ce vrea să se diferențieze Veloster N?

Față de versiunea “civilă”, Veloster N adoptă un design mai sportiv, cu elemente conturate mai agresiv, cu jante de 18 inchi (opțional pe 19 inchi) și o personalizare coloristică pe întreaga mașină, care se regăsește și la interior.

Din punct de vedere tehnic, Veloster N se poziționează în segment cu pretenții ridicate. Propulsorul utilizat are o cilindree de 2,0 litri, este turbo, și produce 275 CP și 353 Nm. Valoare nu este cea mai ridicată din segment, însă platforma ușoară, diferențialul cu alunecare limitată de pe puntea față și setarea mai accentuată pentru utilizarea pe circuit vor face din Veloster N una dintre cele mai rapide modele din segment.

Pentru transmisie, clienții pot opta pentru o cutie manuală cu 6 trepte sau pentru una cu dublu ambreiaj cu 7 trepte. Este interesant faptul că o astfel de opțiune este disponibilă la doar câteva modele în segment, în general cele cu aspirații premium.

Hyundai încă nu a anunțat dacă noul sportiv va fi disponibil în Europa, ținând cont de faptul că vechea generație s-a vândut sub așteptări. În plus, concurența din segment este una acerbă, fiind condusă de principalul rival Golf GTI, dar și de modele precum Honda Civic Type R, viitoarele Renault Megane RS și Opel Astra OPC, Seat Leon Cupra și Peugeot 308 GTI.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)