autovit.ro
B SECTIUNI

Hyundai HND-9, indicii despre linia viitoarelor coupe-uri

La Salonul Auto de la Seul, Hyundai a prezentat un concept revolutionar care ofera o serie de indicii cu privire la directia pe care o vor adopta coreenii pentru viitoarele coupe-uri sport. Iar prin acest exercitiu de design, Hyundai anunta ca vrea sa isi schimbe imaginea intr-una “Modern Premium” si chiar sa atace “greii” segmentului.

Conceptul HND-9 a fost dezvoltat de catre Centrul de Cercetare si Dezvoltare Hyundai Motor Group din Namyang (Coreea de Sud) si masoara 4695 mm in lungime, 1890 mm in latime si 1340 mm inaltime. Prototipul HND-9 prezinta detalii stilate in fiecare element de design, generand un aspect premium. Cele mai importante detalii care ies in evidenta sunt capota alungita si ampatamentul extins la 2860 mm, atributele definitorii ale unui modern coupe sporty din segmentul premium.

Designul fluid al caroseriei este bine pus in valoare prin liniile care pornesc de la baza blocurilor optice si se finalizeaza pe portbagaj. Iar caroseria masiva si grila hexagonala proeminenta scot in evidenta caracterul puternic al acestui concept.

HND-9_3

Mai mult, portierele de tip “fluture”, liniile spiralate amplasate in apropierea farurilor, evacuarea dubla si designul unic al blocurilor optice imprima conceptului HND-9 un aspect modern, cu adevarat surprinzator pentru constructorul coreean. Iar tinuta premium mai este potentata si prin adoptarea jantelor masive de 22 inci.

Chiar si aspectul interior este bazat pe conceptul “Spiral Sculpture”, un derivat al filosofiei de design Hyundai “Fluidic Sculpture”. Astfel habitaclul conceptului Hyundai HND-9 este conceput in aceeasi nota premium care denota eleganta si sportivitate. Se remarca scaunele profilate sport, consola centrala orientata catre sofer, precum si volanul realmente nonconformist.

Studiul de design prezentat in cadrul editiei din acest an a Salonului Auto de la Seul dispune de tractiune pe puntea spate si este animat de un propulsor supraalimentat de 3,3 litri GDi care dezvolata 370 CP. Iar acest puternic propulsor este gestionat prin intermediul unei cutii de viteze automata cu 8 trepte.

HND-9_4

Cu toate acestea, este evident ca foarte multe dintre aceste picanterii ale conceptului Hyundai HND-9 nu vor fi niciodata transpuse pe un model de serie. Totusi acest studiu de design si-a indeplinit rolul, astfel concurenta directa a primit un semnal clar ca Hyundai pregateste o revenire in forta in lumea coupe-urilor sport.

Ce parere aveti despre acest concept Hyundai HND-9?

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)