autovit.ro
B SECTIUNI

Hyundai i20 facelift: modelul de clasă mică renunță la motorizările diesel

Hyundai a prezentat versiunea cu facelift a modelului i20, aceasta prezentându-se cu o serie de modificări la nivel vizual. De asemenea, Hyundai i20 facelift va fi disponibil doar cu motorizări pe benzină.

A doua generație a modelului de clasă mică Hyundai i20 a împlinit deja patru ani de la lansare și avea nevoie de o împrospătare vizuală. Hyundai a prezentat astfel, noul Hyundai i20 facelift, noua variantă prezentându-se cu o serie de modificări de design la exterior, dar și prin faptul că renunță la motorizările diesel.

Ca și până acum, noul i20 facelift va fi disponibil în trei variante de caroserie: hatchback cu cinci portiere, hatchback cu trei portiere și versiunea Active. De menționat că varianta cu trei portiere nu se importă pe piața din România.

Noul versiune se remarcă prin grila radiatorului redesenată, o grilă inspirată de cea pe care o regăsim și pe moul model i30. Spoilerele față și spate au acum un design nou, iar stopurile sunt diferite. De asemenea, viitori clienți pot alege jante de aliaj pe 15 sau 16 inch.

Trei noi culori au fost introduse în ofertă: Tomato Red, Champion Blue și Clean Slate. La interior, atmosfera a rămas cea familiară, dar Hyundai oferă acum un nou sistem infotainment cu display tactil de 7 inch ce include conectivitate Apple CarPlay și Android Auto.

La capitolul motorizări, noul Hyundai i20 facelift va oferi două propulsoare pe benzină, renunțând la variantele diesel.

Primul este cunoscutul motor T-GDi cu trei cilindri și supaalimentare prin sistem turbo ce oferă 100 CP sau 120 CP. Mai nou acesta are și filtru de particule, pentru emisii poluante mai scăzute. Motorul este asociat cu cutii de viteze manuale cu cinci sau șase trepte, iar în premieră,  noul i20 facelift va putea fi comandat și cu o cutie de viteze automată cu două ambreiaje și șapte trepte.

A doua variantă este propulsorul aspirat de 1.2 litri ce oferă 75 sau 84 CP.

Noul Hyundai i20 facelift va fi disponibil cel mai probabil din vara acestui an.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)