autovit.ro
B SECTIUNI

Iarna, un motiv de stres pentru incepatori

Conform unui alt studiu Goodyear, 61% dintre conducatorii auto incepatori din Europa nu au nicio pregatire pentru a conduce in conditii de iarna. Si cu toate ca rularea pe un carosabil acoperit cu zapada poate cauza probleme chiar si celor mai experimentati soferi, 49% dintre incepatori nu constientizeaza importanta anvelopelor de iarna…

Iarna_1

Din aceasta cercetare reiese ca 33% dintre tinerii conducatori auto nu se simt confortabil cand vine vorba de rularea pe zapada, femeile fiind vizibil mai nelinistite decat barbatii (40% fata de 25%).

Daca subiectii care locuiesc in tari unde iernile sunt mai lungi in mod constant, precum Suedia si Elvetia, sunt cel mai bine pregatite pentru condusul pe timp de iarna, mai mult 60% dintre tinerii din tari precum Belgia, Franta, Italia si Marea Britanie au declarat ca nu cunosc cum ar trebui sa circule in sezonul rece. De asemenea, soferii incepatori din Spania se afla in fruntea clasamentului in ceea ce priveste teama de zapada…

Iarna_2

O concluzie a studiului este aceea ca tinerii nu acorda o prea mare importanta regulilor de baza ale condusului pe vreme nefavorabila. Constientizarea in randul femeilor este putin mai mica decat in randul barbatilor, iar aceasta se intampla probabil pentru ca sunt mai putin interesate de elementele de mecanica ale masinii (26% dintre femei afirma ca nu stiu ce sunt anvelopele de iarna, fata de doar 14% dintre barbati).

Iarna_3

Un lucru incurajator este faptul ca tinerii care conduc mai mult de 10.000 km pe an sunt mai constienti de necesitatea adaptarii autoturismului la conditiile de iarna decat cei care conduc doar cateva sute de kilometri. Tot din acest studiu mai reiese ca soferii incepatori sunt dispusi sa invete despre conducerea autoturismului pe timp de iarna, 60% dorind sa afle care sunt cele mai bune anvelope de iarna, iar 51% au declarat ca se documenteaza pe Internet pentru a obtine mai multe informatii.

Voi ce parere aveti despre rezultatele acestui studiu? Stiti cum trebuie pregatita o masina pentru sezonul rece si cum ar trebui sa rulati pe un carosabil acoperit de zapada?

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)