autovit.ro
B SECTIUNI

În parcul auto al Poliției Capitalei a intrat un BMW i3

Nu a trecut prea mult timp de când vă anunțam că BMW i3 devine oficial disponibil în România și nici de când scriam că bavarezii oferă o versiune cu autonomie extinsă și iată că avem din nou vești. De această dată, BMW i3 este erou principal în haine de poliție, deoarece intră oficial ca mașină de patrulă în parcul auto al Poliției Capitalei.

 

Poate părea surprinzător ca un vehicul electric să fie destinat unui serviciu de patrulare, dar trebuie știut că în multe dintre orașele mari ale lumii se utilizează un i3 de către serviciile de Poliție. Printre acestea, cele mai importante exemple vin din țări precum Anglia, Austria, Elveția, Germania sau Italia, deși cel mai mare număr de unități (100) a fost comandat de Poliția din L.A.P.D. (Los Angeles).

Noua versiune cu autonomie extinsă pe care BMW o oferă de puțin timp permite o autonomie teoretică de până la 300 km, bavarezii garantând că se poate rula pe o distanță de minim 200 km, indiferent de condițiile de exploatare.

Modelul oferit de BMW România pentru Poliția Capitalei este cel cu autonomie extinsă și beneficiază de un range extender, adică un motor termic, cu doi cilindri, montat sub podeaua din portbagaj, care are rolul de a genera energie electrică atunci când acumulatorii sunt consumați. Aceasta este alimentat cu benzină, are o putere de 38 CP, 650 cmc și aduce un plus de 150 km pentru autonomie. Acumulatorii au o capacitate de 33 kWh, iar motorul electric are o putere maximă de 170 CP. În plus, autospeciala este prevăzută cu sisteme optico-acustice, destinate activităţilor de poliţie rutieră.

De acum, timp de o lună, bucureștenii și turiștii care aleg ca destinație Capitala României vor putea să vadă autospeciala, în cele mai importante zone din București.

Processed with VSCO with a5 preset

“De peste 22 de ani Automobile Bavaria Group a oferit o mare varietate de automobile speciale dedicate autorităţilor din România, în calitate de Centru de Competenţă pentru Vânzări Speciale BMW, singurul de acest fel din ţară. Am sustinut introducerea autospecialei BMW i3 în Bucureşti pentru teste deoarece s-a dovedit a fi cea mai potrivită maşină pentru servicii de mobilitate în orașele aglomerate cu un nivel ridicat de poluare. Dorim să sprijinim în România o adoptare cât mai rapidă a practicilor şi tehnologiilor ecologice, ceea ce înseamnă economie de bani şi resurse. Vom susţine astfel de programe atât la nivelul oraşului Bucureşti cât şi în ţară.” a declarat Michael Schmidt, preşedintele Automobile Bavaria Group.

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)