autovit.ro
B SECTIUNI

Încep lucrările la pasajul rutier subteran de la Piața Sudului din București

Primăria Municipiului București demarează pe 8 iulie lucrările la pasajul rutier subteran de la Piața Sudului. Este cel mai mare proiect de infrastructură din București ce va fi realizat cu fonduri europene. Cu ajutorul acestui pasaj, primăria dorește să asigure fluidizarea traficului în zona aglomerată de la Piața Sudului.

Din cauza lucrărilor care încep marți, 8 iulie, traficul rutier va fi restricționat parțial pe Calea Văcărești între strada Mărțișor și șoseaua Olteniței. Traficul pe Calea Văcăreşti se va desfăşura pe trei benzi de circulaţie pe sensul de mers către Şoseaua Olteniţei şi pe două benzi de circulaţie pe sensul spre bulevardul Tineretului, faţă de trei benzi pe sens, existente în prezent, se arată în comunicatul de presă al municipalităţii. De asemenea, accesul din Calea Văcărești către benzinăria Agip se va închide temporar. Tot de marți, stația de autobuz “Șos. Olteniței” unde opresc liniile 312, 313, 381, 634, N103 și N105 amplasată pe Calea Văcărești după intersecția cu șoseaua Olteniței și stația “Piața Sudului” a linie 634 vor fi suspendate. Totodată, autobuzele liniilor 634 şi N103 vor efectua opriri pe Şoseaua Olteniţei în staţia “Piața Sudului”, corespunzătoare liniei 232 pe sensul de mers către Calea Văcăreşti.

restrictie vacaresti

Primarul Sorin Oprescu a declarant că lucrările la pasajul subteran rutier Piața Sudului, care va face legătura între Calea Văcărești și strada Nițu Vasile vor dura 18 luni, termenul de finalizare fiind stabilit pentru luna decembrie a anului 2015. Se estimează că timpul de așteptare pentru șoferii ce vor tranzita zona după încheierea lucrărilor va fi redus cu 74%. De asemenea, proiectul vizează modernizarea carosabilului în intersecţia Calea Văcăreşti – Olteniţei – Niţu Vasile prin asigurarea în sensul giratoriu a patru benzi de circulaţie. Lungimea totală a pasajului va fi de 356 de metri, lungimea rampei de intrare în pasaj dinspre Calea Văcăreşti va avea 111 metri, iar a celei de ieşire spre Niţu Vasile va fi de 160 metri.

Sursă: PMB

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)