
După o serie de accidente care s-au soldat cu piederi de vieți omenești, Compania de Drumuri (CNADNR) a început să monteze separatoare de sens pe DN1. Lucrările se vor face pe secțiuni de câte 400 de metri, dar este de așteptat ca traficul să fie mult îngreunat, deoarece este necesară închiderea unei benzi pe fiecare sens de circulație.
Prima zonă care va dispune de noile separatoare de sens este reprezentată de primii 5 km din DN1, practic din zona Băneasa spre Otopeni. Pentru că încă nu există separatoare din beton pentru toată lungimea drumului, în primă fază vor fi montate separatoare din metal, pănă ce în stocul CNADNR vor intra cele de beton. Operațiunea este destul de dificilă, deoarece în primă fază trebuie îndepărtată bordura deja existentă. În zona celor două poduri din Băneasa, în urmă cu trei săptămâni, a avut loc un accident de circulație foarte grav, în urma căruia și-a pierdut viața o femeie în vârstă de 35 de ani. Până acum, un autoturism putea trece destul de ușor de bordura dintre sensuri, aceasta reprezentând practic o trambulină, care reducea la zero controlul asupra mașinii.
Accidente repetate în zona Băneasa-Otopeni
Prima fază a montării separatoarelor de sens vizează și zona cu cel mai ridicat grad de risc, dintre pasajul subteran Băneasa și podul care traversează centura capitalei, dar CNADNR ne informează că măsura va fi aplicată și pentru alte drumuri naționale. În cel mai scurt timp sunt vizate zonele cu risc ridicat de accident, unde există câte două benzi pe sens, cu valori ridicate de trafic. Pentru montarea separatoarelor de sens, în luna aprilie s-a semnat un contract de peste 51 de milioane de lei, pentru o perioadă de doi ani. Pentru a nu îngreuna și mai mult traficul la orele de vârf, deoarece este necesară blocarea unei benzi pe fiecare sens, montarea separatoarelor va începe cu ora 11, după ce valorile de trafic înspre și dinspre București se diminuează considerabil. Măsura este una foarte bună, dar vine destul de târziu, după o serie de accidente grave în zona Băneasa-Otopeni. Recent, pe acest tronson, au existat numeroase prezențe ale agenților din Poliția Română, dotați cu pistoale radar pentru a măsura viteza, limita fiind de 70 km/h (50 km/h în zona școlii franceze).