autovit.ro
B SECTIUNI

Update: A inceput programul Rabla 2013

Update: Programul RABLA 2013 a debutat cu stangul… In stil pur romanesc, unii distribuitori au “furat startul” si au impartit tichetele inca de vineri, dupa cum relateaza hotnews.ro. Prin urmare, cupoanele RABLA s-au epuizat inca de la primele ore ale diminetii de luni, ziua oficiala de pornire a programului guvernamental de innoire a parcului auto national. Evident ca acest lucru a generat multe nemultumiri in randul clientilor care asteptau de multe zile in fata REMAT-urilor din intreaga tara.

Intr-o interventie pentru gandul.info, Ministrul Mediului a anuntat in urma cu doua zile ca programul RABLA a fost usor “reajustat”. Astfel, Rovana Plumb a mentionat ca vor fi acordate 17.000 de tichete numai pentru persoanele fizice, iar persoanele juridice vor intra in grupa celor 3.000 de cupoane alaturi de institutii”. Reprezentanta guvernului a motivat aceasta masura prin cererea mare de tichete venita din partea persoanelor fizice, urmand ca aceste toate aceste 17.000 de cupoane sa fie redirectionate catre cetateni. Cu toate acestea si Rovana Plumb este constienta ca “un numar de 20.000 de tichete raportate la 3,2 milioane de masini mai vechi de 10 ani nu inseamna nimic”.

Mult asteptatul Program Rabla 2013 a debutat astazi. Astfel, cei care doresc sa-si cumpere o masina noua, se pot grabi catre centrele de colectare pentru a scapa de autovehiculul vechi si a obtine contravaloarea de 6.500 lei.

Pentru a obtine un astfel de tichet, cel care aplica trebuie sa detina o masina mai veche de 10 ani, functionala, si sa se prezinte la colector cu actul de proprietate, talonul si actul de identitate. Important de stiut este ca cei care nu si-au platit impozitele sau amenzile la zi, nu vor purea realiza radierea  masinii pana la achiarea acestora!

Asa cum am anuntat intr-un articol anterior, pentru editia din acest an a programului Rabla, AFM a 20.000 de tichete, din care 17.000 pentru persoane fizice si  juridice si 3.000 de tichete pentru institutiile publice. Tichetele valorice nu vor fi impartite egal in fiecare judet. Repartizarea acestora se va face functie de numarul masinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judetene, conform statisticilor DRPCIV (Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor).

Rabla-2013Dintre cele 17.000 de tichete pentru persoanele fizice si juridice, colectorilor validati in prima etapa a programului, le-au fost distribuite mai putin de un sfert. Astfel, la unele centre de colectare se gasesc si mai putin de 10 tichete. Potrivit informatiilor oficiale furnizate de catre AFM, pe care le puteti consulta aici, cele mai multe tichete au fost distribuite in Bucuresti, Timis, Cluj, Prahova si Constanta iar cele mai putine in Calarsi, Tulcea, Ialomita si Giurgiu. In total au fost distribuite un numar de 4289 de tichete celor 334 de colectori. Pe pagina Agentiei pentru Fondul de Mediu (AFM) puteti gasi lista completa a colectorilor.

Intr-un comunicat al AFM facut public duminica se precizeaza faptul ca in situatia in care colectorii vor epuiza toate tichetele, acestia pot depune o cerere de suplimentare, putand obtine un numar maxim de 200 de tichete pentru fiecare cerere.

Voi ce parere aveti despre varianta de anul acesta a programului RABLA?

22 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)