autovit.ro
B SECTIUNI

Jaguar XKR-S GT: dezlantuirea felinei salbatice

Pentru a marca un sfert de secol de experienta, divizia motorsport Jaguar a prezentat in cadrul Salonului Auto de la New York un adevarat bolid de curse, dar care poate fi utilizat legal si pe drumurile publice: XKR-S GT. Si daca initial s-a anuntat ca aceasta editie limitata va fi fabricata in doar 30 de exemplare si numai pentru clientii americani, reactiile fanilor i-au determinat pe britanici sa mai produca inca 20 de unitati XKR-S GT…

Prin urmare, doar 50 de clienti se vor putea bucura de modelul aniversar XKR-S GT, o adevarata felina salbatica care se simte in elementul sau mai degraba pe circuit. Iar pentru a face fata cu brio acestei provocari, Jaguar XKR-S GT a fost adaptat in mod corespunzator, mai ales din punct de vedere aerodinamic. De asemenea, printre cele mai importante modificari ale noului GT se mai numara schimbarea majoritatii reperelor care fac parte din sistemul de suspensie si calibrarea acestuia pentru utilizarea in siguranta atat pe circuit, cat si pe strada.

Jaguar-XKR-S_GT_2

La nivel estetic XKR-S GT se diferentiaza de modelul XKR-S (din care deriva) prin pachetul aerodinamic mult mai agresiv, un element cu adevarat impresionant fiind partea frontala puternic readaptata. Mai mult, XKR-S GT dispune de un eleron masiv din fibra de carbon in partea posterioara pentru o mai buna apasare aerodinamica, mai exact pentru a evita situatia desprinderii de la sol. Mai ies in evidenta pneurile masive Pirelli Corsa pe 20 de inci, 255/35 pe puntea fata si 305/30 pe cea spate, dar si culoarea alba a caroseriei, singura disponibila pentru aceasta editie limitata.

Jaguar-XKR-S_GT_3

Un alt punct de atractie al noului Jaguar XKR-S GT il reprezinta puternicul propulsor V8 de 5 litri care dezvolta 550 CP si un cuplu maxim de 680 Nm. Astfel, felina britanica traverseaza plaja 0 – 100 km/h in doar 3,9 secunde (cu 0,5 secunde mai repede decat XKR-S), in timp ce viteza maxima este limitata electronic la 280 km/h. Iar pentru a opri in siguranta acest bolid de curse, inginerii Jaguar au optat pentru frane din carbon ceramic, o premiera pentru marca britanica.

Cum vi se pare ca arata acest model aniversar Jaguar XKR-S GT?

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)