autovit.ro
B SECTIUNI

Kia intră în lupta din segmentul SUV-urilor de clasă mică cu noul Stonic

Acum câteva zile vedeam primele poze și informații oficiale cu Hyundai Kona, iar acum vedem și fratele de concern, care va purta numele de Kia Stonic. Construite pe aceeași platformă, cele două modele vor concura în clasa mică a SUV-urilor, alături de modele precum Opel Mokka, Renault Captur, Nissan Juke sau Toyota CH-R. Iată primele informații despre Kia Stonic.

Dezvoltat în Europa, Stonic integrează elemente clare ale imaginii de marcă, precum grila frontală sau elementele puternic conturate. Pentru a atrage publicul tânăr, Stonic va dispune de peste 20 de culori pentru caroserie, dar și de opțiune de a le combina, pentru a crea o tușă de individualism pentru cine dorește un grad de personalizare ridicat.

kia-stonic-4

În materie de motorizări, gama va cuprinde doar unități de cilindree mică, combinate doar cu transmisie manuală. Astfel, clienții vor putea alege de la 1.0 T-GDI de 120 CP, la 1.25 și 1.4 pe benzină, evident fiind disponibilă și opțiunea unui diesel de 1,6 litri extrem de eficient, în versiunile de putere de 110 CP și 136 CP.

kia-stonic-12

Kia Stonic – pachet bogat de dotări

Kia promite că Stonic va oferi multă plăcere în conducere, cu un tren de rulare ce va permite abordarea unui stil de conducere dinamic. Spre deosebire de Hyundai Kona, care dispune de tracțiune integrală, Stonic va fi va fi oferită doar cu tracțiune față. În ceea ce privește conectivitatea, Kia anunță că sistemul multimedia va integra atât protocolul Apple CarPlay, cât și Android Auto, totul fiind proiectat pe un ecran tactil generos dimensionat. În plus, pachetul de dotări va fi unul bogat, cu echipamente precum scaune încălzite, pilot automat și acces fără cheie, totul la un preț extrem de competitiv, așa cum Kia ne-a obișnuit și la alte modele.

kia-stonic-7

Pentru a face față pretențiilor unei familii tinere, Stonic oferă un volum util pentru bagaje de 352 de litri, dar și printre cele mai bune valori din clasă atunci când vine vorba de spațiul pentru umeri, cap și genunchi al pasagerilor din spate. De asemenea, pachetul de sisteme de siguranță și asistență este complet și vine alături de garanția de 7 ani cu care marca coreeană deja ne-a obișnuit.

Kia-Stonic-03-1

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)