autovit.ro
B SECTIUNI

Kia Sorento – design nou, interior rafinat și motoare revizuite

La Salonul Auto de la Paris, care va debuta la inceputul lunii octombrie, Kia va prezenta o nouă generație a SUV-ului Sorento. Acesta va crește în dimensiuni și va avea, de acum, o lungime de 4,78 metri, ceea ce înseamnă un plus de 95 mm față de actuala generație. Cu toate acestea, înălțimea este mai mică cu 15 mm, iar lățimea mai mare cu 5 mm, ceea ce conferă o imagine mai puternică, mai dinamică și un caracter sportiv.

 

La acest capitol a contribuit și aducerea de noi elemente pentru design. Imaginea de marcă este mai puternic integrată în partea frontală, iar liniile și silueta mizează pe simplitate și forță. Totuși, schimbări foarte importante au avut loc la interior, unde oficialii Kia promit un salt calitativ semnificativ. Ei afirmă că tot interiorul a fost desenat utilizând o temă modernă pe toată lățimea interiorului, cu inserții de elemente sofisticate, care aduc senzația de lux.

Față de actuala generație, Sorento va utiliza un ampatament mai mare cu 80 mm, ceea ce aduce avantaje în materie de spațiu interior. Pasagerii au la dispoziție un nivel de spațiu mai generos, portbagajul fiind acum mai mare cu 90 de litri, până la o valoare de 605 litri. Sorento va fi disponibil atât în configurația cu cinci locuri, cât și în cea cu șapte locuri, iar bancheta de pe al doilea rând de scaune va fi fracționabilă în raport 40/20/40, putând fi rabatată chiar și din portbagaj, prin intermediul a două clapete.

În dezvoltarea noului model, inginerii Kia au făcut progrese foarte mari în ceea ce privește rigiditatea caroserie, dar și nivelul de zgomot și vibrațiile transmise de la trenul de rulare. De asemenea, insonorizarea este mult mai bună, materialul fonoabsorbat fiind acum cu 29 % mai gros.
Kia-Sorento_2015_1600x1200_wallpaper_06În ceea ce privește motorizările, Kia Sorento va fi oferită în Europa cu două unități. Prima va fi un propulsor pe benzină, cu o cilindree de 2.4 litri, dar cel mai important și cel care va acapara majoritatea vânzărilor va fi unitatea diesel de 2.2 litri, deja cunoscută. Aceasta va dezvolta o putere maximă de 202 CP și 441 Nm, fiind mult mai potrivită pentru un SUV de dimensiuni mari. Trenul de rulare a fost optimizat pentru un nivel de confort mai bun, iar sistemul de direcție este acum complet electric, fiind mai eficient. Kia afirmă că răspunsul direcției va fi unul dintre cele mai rapide din segment și va asigura un nivel de agilitate ridicat.

Kia Sorento va propune un plus semnificativ față de actuala generație și în ceea ce privește siguranța pasivă și cea activă. În dotarea de serie și ca echipamente opționale vor exista o serie de echipamente active de siguranță precum: ASCC (cruise control adaptiv), LCA (asistent la schimbarea de bandă), FCW (avertizare la impactul frontal) sau RCTA (asistent pentru avertizarea mașinilor care vin din lateral spate în parcare).

 

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)