autovit.ro
B SECTIUNI

Kia Sportage facelift – sistem mild-hybrid și motor diesel nou

Unul dintre cele mai iubite SUV-uri din România, Kia Sportage, a primit un facelift mai mult decât substanțial, care aduce un diesel complet nou, un sistem mild-hybrid, dar și posibilitatea de a combina cutia DCT cu tracțiunea integrală și motoare eficiente. Iată tot ce aduce nou.

 

Anul 2017 a reprezentat un adevărat succes pentru Sportage, care s-a vândut în peste 131.000 de exemplare pe piața din Europa, ceea ce a reprezentat un sfert din vânzările totale de pe Bătrânul Continent. Este un alt exemplu care confirmă apetitul pieței pentru SUV-uri, în special pentru cele compacte și de clasă medie.

Sportage a avut numeroase atuuri care au propulsat-o în topul preferințelor, designul numărându-se printre ele. Lucrurile nu s-au schimbat nici după facelift, silueta fiind parcă mai fluidă și mai elegantă decât înainte. Evident, cele mai importante elemente de caroserie au fost redesenate, la fel ca și farurile și stopurile, însă cele mai importante schimbări sunt prezente la capitolul motorizări și transmisii.

Principala și poate cea mai importantă noutate din gama de motorizări este adusă de dieselul de 1,6 litri care înlocuiește vechiul 1.7 CRDI. Noua unitate va fi oferită în două versiuni de putere, de 115 CP și 136 CP și este promovată ca cel mai “curat” motor pe care Kia l-a făcut vreodată. Acesta îndeplinește standardele de poluare Euro 6d. Foarte important este că, pentru versiunea de 136 CP, dieselul va putea fi comandat împreună cu transmisia integrală și cutia de viteze cu dublu ambreiaj și șapte trepte. Cu această configurație, Kia Sportage va oferi una dintre cele mai echilibrate versiuni de pe piață – puternică, cu tracțiune integrală, cutie automată și un consum mic. Combinată cu echipările extrem de generoase ale lui Sportage este foarte probabil că această versiune să fie un adevărat best seller.

O altă noutate adusă de facelift este un sistem mild-hybrid care funcționează la 48 de volți, denumit EcoDynamics+. Acesta este disponibil împreună cu motorizarea diesel de 2,0 litri și promite o economie de combustibil de 4%. Acesta recuperează energia cinetică și poate menține motorul oprit pentru perioade mai lungi, dar îl și poate ajuta la plecările de pe loc sau la accelerațiile puternice.

Evident, modificările au vizat și interiorul care a primit materiale mai bune, noi ornamente, dar și o tapițerie din piele neagră cu accente roșii. De asemenea, sistemele de asistență au primit versiuni îmbunătățite, la fel ca și sistemul multimedia.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)