autovit.ro
B SECTIUNI

Kia Stonic – un nou concurent în gama crossoverelor de clasă mică

Goana după profituri tot mai mari a făcut ca toți constructorii auto să se orienteze rapid spre dezvoltarea și lansarea de noi SUV-uri și crossovere, deoarece acestea sunt motorul vânzărilor în acest moment. Tot în acest context trebuie să remarcăm faptul că marca Kia este extrem de iubită pe piața din România și are și de ce. Gama de modele are prețuri competitive, iar garanția de 7 ani nu poate fi trecută cu vederea.

 

Însă, la Salonul Auto de la Frankfurt, din această toamnă, Kia va prezenta un model complet nou, care se va poziționa în segmentul crossoverelor de clasă mică. Acesta va purta denumirea Stonic, care este o combinație între Speedy și Tonic, aspecte care caracterizează cel mai bine viitorul model, în accepțiunea celor de la Kia.

Designul va fi inspirat din modelele Kia mai mari, respectiv Sorento și Sportage, însă va fi clar personalizat pentru a inspira mai multă agilitate și sportivitate. Aceste caracteristici vor fi date de dimensiunile compacte și de centrul de greutate jos. Astfel, Stonic este promovat ca un crossover ideal pentru oraș, dar care va fi plăcut de condus pe orice drum de munte.

Din schițele pe care Kia le-a prezentat putem vedea un design extrem de curajos, cu elemente de caroserie puternic conturate și un interior simplist, dar în ton cu tehnologia modernă.

474631

În afară de ergonomia mult simplificată prin eliminarea majorității comenzilor fizice, Stonic va dispune de un sistem multimedia de generație nouă, capabil să se conecteze cu telefoanele mobile inteligente. Evident, conectivitatea Apple CarPlay și Android Auto nu va lipsi.

Deși va fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt din toamnă, Kia ne anunță că Stonic va fi disponibil la vânzare din acest an, dar și să ne așteptăm la cel mai personalizabil model din gamă, cu opțiuni multiple pentru jante, culori și tapițerii.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)