autovit.ro
B SECTIUNI

Lamborghini Urus s-a lansat oficial: V8 biturbo de 4.0 litri și 650 CP

Lamborghini s-a alăturat oficial listei de producători auto premium care oferă un SUV performant. După o așteptare destul de lungă, constructorul auto din Sant’Agata Bolognese a lansat SUV-ul sportiv botezat Urus.

SSUV-ul Urus, așa cum a fost numit de către producătorul Lamborghini, adică Super SUV-ul italian se prezintă cu un set de cifre impresionant. Cel mai nou SUV premium este animat de un motor V8 biturbo de 4.0 litri ce dezvoltă 650 cai putere la 6.000 rot/min și 850 Nm între 2.250 și 4.500 rot/min. Urus are tracțiune integrală și poate accelera de la 0 la 100 km/oră în doar 3,6 secunde.

Accelerația de la 0 la 200 km/oră se face în 12,8 secunde, iar viteza maximă pe care o poate atinge este de 305 km/oră. Motorul folosit de Urus nu este doar performant, dar și eficient, fiind echipat cu un sistem de dezactivare a cilindrilor atunci când nu este nevoie de toată puterea motorului. Consumul mediu oficial anunțat este de 12,7 litri/100 km. Puterea este transmisă prin intermediul unei cutii de viteze automate cu opt trepte.

Urus a păstrat o parte din formele anunțate de conceptul prezentat inițial. Este însă perfect integrat în gama actuală de modele Lamborghini, având linii agresive și o siluetă de invidiat în ciuda profilului înalt. Designerii italieni spun că noul Urus a fost inspirat și de clasicul SUV LM002, primul SUV ce a purtat sigla Lamborghini.

Puterea este trasmisă în proporție de 60% către puntea spate și 40% către cea față, dar acest raport poate varia în funcție de condițiile traseului parcurs. Modelul este echipat și cu direcție pe puntea spate, roțile posterioare putând vira cu trei grade. Cel de la volan are la dispozișie un selector cu nu mai puțin de șase moduri diferite de rulare: Strada, Sport, Corsa, Neva, Terra și Sabbia.

Latura practică a noului super SUV este dată de portbagajul de 612 litri, iar bancheta spate se poate rabata. Urus rulează pe roți de 21 sau 23 de inch echipate cu anvelope speciale produse de Pirelli.

Lamborghini Urus va putea fi coamandat începând cu primăvara anului viitor, prețurile pornind de la 172.000 euro.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)