autovit.ro
B SECTIUNI

Lamborghini Aventador provoaca din nou!

Dupa ce la Salonul Auto de la Geneva a fost prezentat exclusivistul Aventador J, cel mai radical roadster din intrega istorie a marcii italiene, Lamborghini socheaza din nou propunand o versiune cabriolet…

Este vorba despre noul Aventador LP700-4 Roadster, un autoturism catalogat de catre constructor ca fiind “cel mai interesant autoturism de serie Lamborghini construit vreodata si o noua referinta in lumea cabrioletelor sporty din segmentul lux”.

Evident, Aventador LP700-4 Roadster este construit pe baza coupe-ului lansat in vara anului trecut si care s-a bucurat de un veritabil succes comercial, peste 1.300 de exemplare fiind livrare clientilor din intreaga lume.

Din punct de vedere estetic, noul Lamborghini Aventador LP 700-4 Roadster poate fi recunoscut prin designul unic al partii frontale, un amalgam de forme geometrice menite sa imbine caracterul sporty si eficienta aerodinamica cu eleganta unui cabriolet. Mai mult, montantul spate a fost reproiectat pentru introducerea sistemului de protectie pentru pasageri, dar si pentru a dirija eficient fluxurile de aer catre compartimentul motor.

Insa marea noutate este plafonul retractabil profilat pentru sofer si pasager, conceput din fibra de carbon si aliaje usoare. Aceasta compozitie garanteaza atat o rigiditate sporita cat si o greutate scazuta, intreg ansamblu cantarind mai putin de 6 kg. Hardtop-ul este detasabil, usor de manevrat si de atasat, in doar cateva secunde. Iar dupa detasare, acesta poate fi stocat in compartimentul special din portbagajul plasat frontal.

Motorizarea a fost preluata de la versiunea coupe si anume V12-le aspirat de 6,5 litri care dezvolta 700 CP. Astfel noul Aventador LP700-4 Roadster este capabil sa traverseze plaja 0 – 100 km/h in doar 3 secunde, in timp ce viteza de top atinge valoarea de 350 km/h. Iar Aventador LP700-4 Roadster are si un pret pe masura performantelor: 300.000 euro fara taxe…

Voua cum vi se pare acest Lamborghini Aventador LP700-4 Roadster? In cat timp credeti ca il vom vedea si pe strazile din Romania?

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)