autovit.ro
B SECTIUNI

Lamborghini Terzo Millennio – un concept car ce anunță un viitor supercar electric

Lamborghini a dezvăluit un spectaculos concept car dezvoltat împreună cu MIT (Massachusetts Institute of Technology). Este un pas important către un viitor supercar electric produs de către Lamborghini.

Prezentat ca un Lamborghini al mileniului trei, acest spectaculos concept car este primul pas către un viitor supercar cu propulsie electrică ce va fi produs la Sant’Agata Bolognese. Lamborghini Terzo Millennio este rezultatul colaborării dintre Lamborghini și două laboratoare de cercetare din cadrul Institutului American de Tehnologie de la Massachusetts. MIT este una dintre cele mai prestigioase colegii americane.

Cele două laboratoare de la MIT sunt “Dinca Research Lab”, condus de Prof. Mircea Dincă de la departamentul de Chimie și “Mechanosynthesis Group” condus de Prof. Anastasios John Hart de la departamentul de Inginerie Mecanică.

MIT a contribuit cu dezvoltarea unui nou sistem de recuperare și stocare a energiei electrice, plus o serie de materiale inovatoare.

Terzo Millennio este construit integral dintr-un material special pe bază de fibră de carbon ce are abilitatea de a se “vindeca” singur și poate semnala celui de la volan posibile daune prin intermediul unei rețele de senzori înglobate în caroserie.

Conceptul folosește motoare electrice integrate în roți și un sistem ce recuperează energia cinetică. Caroseria a fost gândită din punct de vedere aerodinamic, dar designul este spectaculos. Lamborghini trebuie să găsească acum și un sunet pe măsură, un sunet care să înlocuiască cu succes muzica unui propulsor tradițional V12.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

CITESTE MAI MULTE DESPRE:
Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)