autovit.ro
B SECTIUNI

Lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăștie a fost inaugurat

Cei 22 de kilometri ai lotului 3 al autostrăzii A1 Sibiu-Orăștie au fost inaugurați în prezența Ministrului Transporturilor, Ioan Rus. Deși mai există lucrări care trebuie finalizate în zonă, segmentul a fost declarat sigur pentru traficul rutier. Lotul 3, situat între localitățile Săliște din județul Sibiu și Cunța, județul Alba era ultimul rămas neterminat pe traseul autostrăzii A1 între orașele Sibiu și Deva.

Ultimul segment de 22 de kilometri din autostrada Sibiu-Orăștie a fost inaugurat pe data de 14 noiembrie 2014. Lotul 3 acumulase o întârziere considerabilă față de data originală de inaugurare din cauza alunecărilor de teren. Primele trei loturi ale autostrăzii Sibiu-Orăștie au fost inaugurate în luna decembrie a anului 2013. Cauza principală a întâzierilor pe ultimul lot au fost alunecările de teren din zona Dealului Aciliu ce au afectat șase din cei 22 de kilometri. Ministrul Ioan Rus a inspectat segmentul și a decis că acesta este sigur pentru circulația rutieră deși a recunoscut că mai sunt lucrări de efectuat, dar acestea se pot face fără a afecta traficul rutier. Ministrul Rus a declarat: “Zonele sensibile vor fi monitorizate 24 de ore din 24 şi vor fi utilaje în cazul în care va fi nevoie să se intervină. autostradaPe cei 126 de kilometri de autostradă, astăzi, de la Sibiu la Deva, se poate circula în siguranţă”. Ministrul Transporturilor a mai spus cu ocazia inaugurării lotului 3 că până la finalul anului 2016 vor fi inaugurați 1.000 km de autostradă, iar până în 2018 estimează că vor fi gata și “două autostrăzi transcarpatice”.

Astfel, începând cu 14 noiembrie, șoferii pot circula neîntrerupt pe un segment de 126 de kilometri ce unește orașele Sibiu și Orăștie. Anterior, traficul era deviat pe drumul național pentru segmentul de 22 de kilometri ce lipsea din autostradă. Noul tronson include și viaductul Aciliu, cea mai mare construcție de acest gen de la noi din țară. Lucrările la acest tronson ar fi trebuit să fie gata încă din aprilie 2013, iar alunecările de teren întâmpinate atunci au împins termenul inițial în noiembrie 2013 pentru ca apoi să fie din nou amânat. Inaugurarea din această lună marchează o întârziere totală de un an şi şase luni faţă de termenul iniţial la care ar fi trebuit finalizat lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăștie.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)