autovit.ro
B SECTIUNI

Lotus Elite, confirmat

Aura de mister care a inconjurat constructorul de nisa in ultima vreme a fost risipita odata cu aparitia primelor detalii referitoare la viitorul produs al marcii, botezat Elite. In ciuda dimensiunilor relativ compacte, cei de la Lotus au reusit sa imprime masinii o stilizare dramatica si sa monteze un acoperis retractabil rigid.

Daca nici asta nu va impresioneaza, atunci cu siguranta o va face motorul V8 de 5,0 litri ce dezvolta nu mai putin de 620 CP si un cuplu maxim de 720 Nm. In aceasta configuratie, bolidul de 1.650 kg accelereaza pana la 100 km/h undeva intre 3,5 si 3,7 sec., in timp ce viteza maxima este de 315 km/h. Performantele sunt cu atat mai notabile, ca cat vine de la un vehicul hibrid. Desi detaliile sunt deocamdata putine, oficialii Lotus au tinut sa mentioneze ca Elite va beneficia de un sistem de propulsie hibrid, cu un motor electric integrat, si va avea in acelasi timp un sistem kinetic de recuperare a energiei pe franare (KERS). Gratie tehnologiei ozone-friendly, decapotabila loveste in natura cu doar 215 g/km.

Vanzarile bolidului-aliat al copaceilor verzi sunt programate sa inceapa in primavara anului 2014, iar pretul de pornire vehiculat este de circa 140.000 euro.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)