autovit.ro
B SECTIUNI

Lucrările de reabilitare a podului peste Dunăre de la Giurgiu au fost reluate

Lucrările de reabilitare a podului de peste Dunăre de la Giurgiu au fost reluate. Circulația la punctul de trecere a frontierei cu Bulgaria va fi restricționată din nou pentru două luni.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că lucrările de reabilitare a podulului de peste Dunăre de la Giurgiu vor fi reluate. Circulația către punctul de frontieră cu Bulgaria va fi restricționată pe o singură bandă pentru două luni. Pentru a putea traversa podul peste Dunăre, circulația se va desfășura alternativ pe o singură bandă. CNADNR spune că acest lucru va afecta circulația în perioada 17 februarie – 28 aprilie.

Pe lângă circulația alternativă vor impuse și limite de viteză în zona de lucrări: 30 km/oră între km 63+600 – km 64+525, respectiv km 64+852 – km 64+940, şi 10 km/h pe sectorul cuprins între km 64+525 – km 64+852.

pod-giurgiu-ruse-3

Circulația între punctele de frontieră de la Giurgiu a mai fost restricționată și în vara anului trecut tot datorită lucrărilor de reabilitare a podului. Atunci s-au format cozi imense de mașini, punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu fiind preferat de cei care aleg să meargă în concediu în Bulgaria sau Grecia.

Pentru a evita o situație similară, CNADNR recomandă șoferilor să folosească și celelalte puncte de trecere a frontierei către Bulgaria: Calafat (rutier), Bechet (trecere cu bacul), Zimnicea (trecere cu bacul), Călărași (trecere cu bacul), Negru Vodă (rutier) sau Vama Veche (rutier).

Podul de la Giurgiu amplasat pe DN5 este cunoscut și sub numele de “Podul Prieteniei” și leagă orașele Giurgiu și Ruse. Podul metalic a fost gândit pentru trafic mixt, rutier și feroviar, a fost dat în folosință în 1954. Lucrările de reabilitare sunt primele care se execută pentru acest pod după o perioadă de utilizare de 61 de ani.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)