autovit.ro
B SECTIUNI

Majorarea tarifului pentru asigurarea obligatorie RCA nu va depăși 50% în 2016

Anunțatele majorări ale tarifelor RCA au stârnit furia transportatorilor care și-au manifestat nemulțumirea într-o serie de acțiuni de protest. În urma negocierilor dintre transportatori și reprezentanții Asociației pentru Supraveghere Financiară (ASF) a fost semnat un protocol ce limitează creșterea tarifelor RCA la maxim 50%.

Încă din luna septembrie a acestui an, asiguratorii anunțau o creștere a tarifelor la polițele RCA pentru anul 2016. Cele mai mari creșteri erau anunțate pentru autobuze și autocamioane și astfel transportatorii și-au manifestat nemulțumirea într-o serie de acțiuni de protest. În urma acestor proteste, s-au purtat negocieri între transportatori și reprezentanții ASF, organismul care reglementează piața asigurărilor. În urma negocierilor, a fost semnat un protocol ce limitează creșterea tarifelor RCA pentru anul 2016 la maximum 50%.

RCA_1

“În urma negocierilor între reprezentanţii ASF, cei ai transportatorilor din România şi companiile de asigurări, s-a semnat un protocol care prevede limitarea creşterii RCA la maximum 50%, luându-se ca termen de referinţă tarifele practicate în iunie 2015. La întâlnire au participat şi reprezentanţi de la Ministerul Finanţelor, Consiliului Concurenţei şi preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu. Până la sfârşitul anului trebuie să se facă modificările pentru normele RCA, în sensul celor discutate.”, arată COTAR, într-un comunicat.

asigurare-rca

“Am căzut de acord să acceptăm o creştere de până la 50% a poliţei RCA şi să luăm ca preţ de referinţă luna iunie 2015. Pe termen lung, s-a ţinut cont de toate propunerile noastre, inclusiv pentru modificarea Legii 136/1995 începând cu ianuarie 2016. Noi am cerut mai multe modificări şi aşteptăm să fie respectate. Cerem, de asemenea, armonizarea legislaţiei din România cu cea europeană, astfel încât să se poată încheia poliţe de asigurare pe orice perioadă de timp, nu obligatoriu pe 6 sau 12 luni, potrivit legislaţiei actuale”, a declarat Vasile Ştefănescu, Preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România. “De asemenea, să existe posibilitatea suspendării plăţii poliţiei RCA, în cazul în care autovehiculul este imobilizat. Mai cerem ca achitarea poliţei RCA să fie făcută în mod individual, pe Codul Numeric Personal al conducătorului auto, iar plata despăgubirilor să se facă mai rapid. Dacă nu se vor pune în aplicare cele convenite la întâlnirea de ieri, vom continua protestele, din luna februarie, la nivel naţional, cu sute de mii de maşini în stradă”.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)