autovit.ro
B SECTIUNI

Martin Winterkorn, președintele grupului Volkswagen, și-a dat demisia în urma scandalului emisiilor poluante

Martin Winterkorn, CEO-ul grupului Volkswagen și-a prezentat demisia, asumându-și responsabilitatea pentru scandalul emisiilor poluante declanșat în Statele Unite. Winterkorn era președintele Volkswagen din 2007 și ar fi trebuit să primească un nou mandat la finalul acestei săptămâni.

Martin Winterkon, președintele Volkswagen s-a declarat șocat de amplitutidinea scandalului declanșat în Statele Unite ale Americii. Reamintim că Agenția de Mediu din SUA a prezentat rezultatele unor măsurători în urma cărora s-a constatat că 500.000 de automobile echipate cu motor diesel au trișat la testele pentru emisii poluante cu ajutorul unui software instalat în sistemul electronic al mașinii. Acest soft detecta ciclul de testare și limita emisiile poluante, în special cele de oxid de azot pentru ca automobil să treacă testul. Apoi soft se dezactiva, iar emisiile poluante era și de 40 de ori mai mari.

Volkswagen este obligat să recheme în service cele 500.000 de automobile diesel de pe piața nord-americană și va trebui să rezolve cumva această problemă. Dacă nu, poate primi o amendă uriașă din parta autorităților americane, această putând ajunge la 16 miliarde de dolari.

Passat

Volkswagen a recunoscut că acest soft este instalat pe 11 milioane de automobile din lumea întreagă și și-a asumat responsabilitatea, declarând că va îndrepta situația. Lovitura de imagine este, însă, imensă pentru marca germană, iar prima victimă a acestui scandal este președintele Martin Winterkorn care a decis să își depună demisia. Acțiunile grupului VW au fost puternic afectate de acest scandal, valoarea unei acțiuni scăzând de la 170 la 120 euro.

“Sunt șocat de evenimentele din ultimele zile. Mai mult decât orice, sunt uimit că un astfel de comportament a fost posibil în interiorul companiei Volkswagen. Ca director executiv, îmi asum responsabilitatea pentru neregularitățile descoperite în ceea ce privește motoarele diesel”, a spus Winterkorn, în mesajul de demisie.

Cel mai probabil, Winterkorn va fi înlocuit cu Matthias Muller, actualul CEO al mărcii Porsche.

2 Comentarii

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ne gasesti pe:
Ai intrebari?

Acceseaza sectiunea Ajutor

(031) 860 90 90 (de Luni pana Vineri intre
09:00 - 18:00)